Menu
 

"KPV LV" valde lemj izslēgt no partijas Gobzemu; iesniegti ierosinājumi izslēgt arī Kaimiņu

  • Autors:  LETA
"KPV LV" valde lemj izslēgt no partijas Gobzemu; iesniegti ierosinājumi izslēgt arī Kaimiņu Foto - LETA

"KPV LV" valde šodien nolēma izslēgt no partijas politiķi, Saeimas deputātu Aldi Gobzemu.

"KPV LV" dibinātājs Artuss Kaimiņš bija rosinājis politiskā spēka valdi lemt par Gobzema izslēgšanu, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) aģentūrai LETA norādīja, ka dokumentus šajā jautājumā iesnieguši arī citi biedri, ne tikai Kaimiņš.

Saskaņā ar "KPV LV" mājaslapā publicētajiem partijas statūtiem lēmums par izslēgšanu stājas spēkā vienu mēnesi pēc tā pieņemšanas. Šajā laikā biedrs partijas valdē var pārsūdzēt pieņemto lēmumu.

Kaimiņš šodien pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka valde bija saņēmusi iesniegumus no partijas biedriem, rosinot Gobzema izslēgšanu. Partijas valdē ar šādu ierosinājumu bija vērsies arī pats Kaimiņš.

Ar balsu vairākumu Gobzems no "KPV LV" ticis izslēgts. Tomēr Kaimiņš neatklāja, kurš atbalstīja Gobzema izslēgšanu, jo balsojums bija slēgts. Neoficiāli izskanējis, ka par Gobzema izslēgšanu no partijas esot balsojis Kaimiņš, Nemiro un Miks Vizbulis, savukārt pret esot bijis Atis Zakatistovs un Linda Liepiņa.

Kaimiņš skaidroja, ka pārmetumi Gobzemam saistīti ar "sistemātisku partijas tēla graušana", tāpat ir bijis "daudz patoloģisku melu", kas izskanējuši no Gobzema arī no Saeimas tribīnes.

Gobzemam ir iespēja dibināt pašam savu partiju, ko viņš jau sen gribot darīt, norādīja Kaimiņš.

Viņš atturējās prognozēt, vai vēl kāds no "KPV LV" varētu sekot Gobzemam, bet šādu iespēju neizslēdza.

Kaimiņš uzskata, ka Gobzems būtu jāizslēdz arī no "KPV LV" Saeimas frakcijas. Tomēr viņš pagaidām neatbildēja, vai rosinās šādu jautājumu vēlreiz izskatīt. Šāds jautājums, iespējams, var parādīties frakcijas darba kārtībā, bet var arī neparādīties, teica "KPV LV" politiķis.

Partijas valde ir saņēmusi arī vairākus iesniegumus, kas datēti ar šodienu un vakardienu, kuros rosināts lemts arī par Kaimiņa izslēgšanu no "KPV LV".

Kā ziņots, "KPV LV" valdes locekļi aģentūrai LETA svētdien vairījās komentēt jautājumu par Gobzema izslēgšanu. Vaicāta, vai plānots lemt par Gobzema izslēgšanu no partijas, "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja, valdes locekle Linda Liepiņa aģentūrai LETA norādīja, ka nekomentēs šo jautājumu. No komentāriem atturējās arī partijas valdes loceklis Miks Vizbulis, savukārt Nemiro norādīja, ka viņam jāiepazīstas ar iesniegtajiem dokumentiem.

Pats Gobzems, vaicāts, vai kaut ko zina par plānu viņu izslēgt no partijas, aģentūrai LETA vēl svētdien atbildēja, ka par to neko neesot dzirdējis. Viņš arī piebilda, ka tas ir jautājums, kas jāuzdod "KPV LV" valdei.

Kā ziņots, partijas "KPV LV" Saeimas frakcija 30.janvārī nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā. Frakcijas sanāksmē tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, tajā skaitā Gobzemu. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja, žurnālistiem pēc sanāksmes pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Frakcijas vadītājs uzskata, ka nav neiespējami strādāt kopā deputātiem, kuri atbalsta valdību un kuri to neatbalsta. Viņš skaidroja, ka var nošķirt informāciju, kas ir pieejama valdību atbalstošiem deputātiem un kas ir pieejama to neatbalstošajam "pieciniekam".

"Piecinieka" izslēgšanu atbalstīja tikai deputāti Kaimiņš un Aldis Blumbergs (KPV LV). Blumbergs žurnālistiem pauda viedokli, ka "de facto" šī neesot frakcija, jo deputātiem pašlaik nav vienota mērķa.

Par valdības apstiprināšanu janvārī balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

Domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc janvāra Saeimas sēdes, kurā Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu. Pēc tam arī sekoja iztaujāšana tiesībsargājošajā iestādē, pēc kuras Gobzems komentāros bija skops, norādot, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.