Menu
 

Nacionālās apvienības biedri piesaka mītiņu demokrātijas stiprināšanai Rīgas domē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Nacionālās apvienības biedri piesaka mītiņu demokrātijas stiprināšanai Rīgas domē Foto - Rīgas dome

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas nodaļas biedri šodien pieteica mītiņu, lai rīdzinieki iestātos par savu viedokli, ka Rīgas domes (RD) priekšsēdētājam Nilam Ušakovam jāatkāpjas no amata saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem.

Nacionālās apvienības Rīgas nodaļas valdes loceklis Edvards Ratnieks pavēstīja, ka mītiņa organizatori ir NA biedri, taču piedalīties tajā par Eiropas demokrātijas tradīcijām aicināti visi Latvijas iedzīvotāji, kam šīs tradīcijas ir svarīgas. Mītiņa pieteikumā minēts, ka tajā piedalīsies vismaz 1000 cilvēku. Mītiņš plānots 9. februārī laika posmā no 12 līdz 15 Rīgas Rātslaukumā.

“Ar šo mītiņu vēlamies vērsties pie Nila Ušakova atbalstītājiem, liekot viņiem padomāt par to, ka, šobrīd aizstāvot N.Ušakovu, viņi nostājas pret viedokli, kādu ir paudis gan Valsts prezidents, gan bijušais un esošais Ministru prezidents, gan virkne citu valsts amatpersonu. Mūsuprāt, N.Ušakova atbalstītāji nostājas pret viedokli, kuru aizstāvētu jebkurš Eiropas demokrātijas tradīcijas cienošs pilsonis,” paziņojumā citēts RD Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Kā vēsta aģentūra LETA, akciju Nila Ušakova atbalstam no plkst.12 līdz 15 Rīgas Rātslaukumā plāno "Saskaņa". Sapulces oficiālais mērķis pieteikts – “dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo”.

Savukārt RD opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (JV) pauž aizdomas, ka notiekot mēģinājums izmantot Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvos resursus, lai ietekmētu sabiedrisko domu un 9.februārī Rātslaukumā organizētu partijas "Saskaņa" mītiņu, kurā tiks pausts atbalsts Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam "ar mērķi novērst sabiedrības uzmanību no fakta, ka tieši Ušakovs ir vainīgs pie sistemātiskās korupcijas SIA "Rīgas satiksme"".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.