Menu
 

Iekšlietu ministrs uzdevumu neizpildes gadījumā sola nomainīt Valsts policijas vadību

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Neizpildot dotos uzdevumus, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) varētu nomanīt Valsts policijas (VP) vadību, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ministrs.

Jau iepriekš Ģirģens intervijā medijos stāstīja, ka Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim devis uzdevumu pārskatīt personāla sastāvu, kā risināt atalgojuma jautājumu, kā darbam policijā piesaistīt jaunus cilvēkus un kā palielināt noziedzīgu nodarījumu atklāšanas procentu.

Tāpēc šodien uz jautājumu, vai Valsts policijā uzdevumu neizpildes gadījumā varētu tikt nomainīta vadība, ministrs atbildēja, ka, lai nomainītu VP priekšnieku, ir jābūt kādiem konkrētiem apstākļiem, piemēram, priekšnieks nekontrolē dienesta darbu vai pieļāvis kādu likumpārkāpumu.

Tomēr viņš arī piebilda, ka situācijā, ja netiks veikti uzlabojumi sistēmā, tiks ignorēti iedzīvotāju iesniegumi, neuzlabosies izmeklēšanas darbs, tad varētu tikt izskatīts jautājums par izmaiņām policijas vadībā.

Valdība 2016.gada vasarā pagarināja Ķuža amata termiņu uz diviem gadiem.

Nedaudz vēlāk Ģenerālprokuratūra rosināja Ministru kabinetam novērst trūkumus attiecībā uz šo rīkojumu. Ģenerālprokuratūra secināja, ka likums neparedz izņēmumus, kas dotu iespēju VP priekšnieka amata termiņu pagarināt uz īsāku laiku nekā pieci gadi. Vēlāk gan IeM sagatavoja valdības rīkojuma grozījumus un Ķuzim pilnvaru termiņš pagarināts uz pieciem gadiem.

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Ģirģens iepriekš publiski teicis, ka starp viņa prioritātēm ir Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" konstatēto risku mazināšana, proti, jāveicina policijas darbs cīņā pret ekonomiskajiem noziegumiem, korupciju, valsts amatpersonu veiktajiem noziegumiem un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Tāpat jāpievērš uzmanība kibernoziegumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.