Menu
 

"KPV LV" reitings kopš oktobra krities trīs reizes

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Partijas "KPV LV" pēdējo piecu mēnešu laikā kopš 13.Saeimas vēlēšanām piedzīvojusi būtisku popularitātes kritumu, partiju reitingā no otrās vietas noslīdot līdz septītajai, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Pērnajā oktobrī partijas "KPV LV" reitings sasniedza 11,5%, bet, ja Saeimas vēlēšanas būtu notikušas šā gada februārī, par minēto partiju balsotu vien 3,5% vēlētāju, līdz ar to politiskais spēks pat neiekļūtu parlamentā.

Tikmēr popularitātes kāpumu piedzīvojusi partiju apvienība "Jaunā Vienotība", februārī ieņemot trešo vietu. To pērn oktobrī atbalstīja 4,4% vēlētāju, bet šī gada februārī - jau 6,5%.

Neliels kāpums, salīdzinot ar pērno oktobri, ir arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), par kuru oktobrī savu balsi bija gatavi atdot 5,4% cilvēku, bet februārī - 5,7%. Tomēr tā kopējā partiju reitingā februārī ieņem vien sesto vietu.

Savukārt par partiju apvienību "Attīstībai/Par!", kas patlaban reitingā ieņem piekto vietu, oktobrī bija gatavi balsot 8,9% vēlētāju, bet tagad - par trīs procentpunktiem mazāk.

"Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) oktobrī izpelnījās 8,4% vēlētāju atbalstu, bet februārī tas sarucis līdz 6,3%, partijai ieņemot ceturto vietu.

Kritumu piedzīvojusi arī Jaunā konservatīvā partija (JKP), kuru oktobrī atbalstīja 10,1% vēlētāju, bet februārī - 9,5%, tomēr tā šobrīd zaudē tikai partijai "Saskaņa", ieņemot otro vietu.

Neliels kritums kopš oktobra ir bijis arī partijai "Saskaņa", kuru pirms pieciem mēnešiem atbalstīja 19,2% vēlētāju, bet tagad - 19%, liecina aptaujas dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.