Menu
 

Diskusijā apspriedīs Valsts prezidenta izvēles kritērijus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Laikā, kad sabiedrībā noris aktīva diskusija par Valsts prezidenta izvēles procesu, pilsoniskā iniciatīva “Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu” aicina ikvienu interesentu uz paneļdiskusiju “Izcils Valsts prezidents: kādam tam būt un kā to atrast?”, kas notiks 9. aprīlī plkst. 18.00 “NicePlace” telpā Kr. Barona ielā 21a.

Rīkotāji informēja, ka paneļdiskusija noritēs divās daļās, kur pirmajā daļā plānots diskutēt par tām zināšanām, īpašībām un vērtībām, kas raksturo izcilu Valsts prezidentu, savukārt otrajā daļā dalībnieki pievērsīsies procesa jautājumiem, proti, kā ievēlēt izcilu Valsts prezidentu.

Paredzams, ka diskusijā piedalīsies dažādu nozaru eksperti, kuri ikdienā seko līdzi valsts attīstībai, kā arī iesaistīti pilsoniskās iniciatīvās: jurists Edgars Pastars, LRTK valdes loceklis un uzņēmuma “ECO Baltia” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, portāla ManaBalss.lv vadītājs Imants Breidaks, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesore Skaidrīte Lasmane, biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” jurists, iniciatīvas “Par atklātu balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanās” autors Jānis Veide.

Diskusijas dalībnieki mēģinās raksturot, ko iedzīvotāji sagaida no izcila Valsts prezidenta papildus Satversmē noteiktajām pilnvarām; kā panākt izcila prezidenta ievēlēšanu jūnijā gaidāmajās vēlēšanās, kā arī turpmāk nākotnē. Tiks skarti arī jautājumi, vai sabiedrībai ir tiesības un pienākumi attiecībā uz Valsts prezidenta ievēlēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.