Menu
 

Pēc demisijas pieprasījuma noraidīšanas Kariņš akcentē veicamos darbus finanšu sektorā, saistībā ar ATR un izglītībā

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Pēc ceturtdienas Saeimas vairākuma lēmuma noraidīt opozīcijas rosināto Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas pieprasījumu premjers akcentēja veicamos darbus izglītībā, finanšu sektorā un saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas (ATR) veikšanu.

Valdības vadītājs pateicās par saņemto atbalstu no sabiedrības, jo vairāki iedzīvotāji esot aicinājuši strādāt tālāk. Kariņš žurnālistiem akcentēja, ka finanšu jomā plānots Latvijā izveidot vienu no labākajām banku sistēmām Latvijā. Tas ļautu runāt arī par šādas centralizētas sistēmas ieviešanu Eiropas līmenī, skaidroja premjers.

Ministru prezidents arī pauda pārliecību, ka tiks realizēta ATR un ka tiks strādāts pie kvalitatīvas un konkurētspējīgas izglītības nodrošināšanas audzēkņiem. Viņš arī norādīja, ka veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) vadībā tiek strādāts pie trūkumu novēršanas veselības aprūpē.

Kā ziņots, Saeima šodien noraidīja opozīcijas un partijas "KPV LV" "iekšējo opozicionāru" pieprasīto Ministru prezidenta Kariņa demisiju.

Par demisijas pieprasījumu balsoja 33, bet pret - 58 Saeimas deputāti.

Šo ierosinājumu parakstīja no "KPV LV" izslēgtais Aldis Gobzems, "KPV LV" "iekšējie opozicionāri" Karina Sprūde un Linda Liepiņa, kā arī Uldis Augulis (ZZS), Jūlija Stepaņenko un vairāki "Saskaņas" deputāti, liecina Gobzema sniegtā informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.