Menu
 

Kaimiņš: Saeima varētu pa vienam atlaist NEPLP locekļus

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Jautājums par Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) reputāciju ir izsmelts, un notikumu kopums šobrīd ir tāds, ka Saeima varētu pa vienam atlaist padomes locekļus, teica Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Viņš norādīja, ka pašreizējais NEPLP pārstāvju izteikumu un darbību kopums ir komplekss, taču, Kaimiņa ieskatā, absolūti nepieņemams. Deputāts norādīja, ka padomes darbībās saskatāmi gan morāles, gan ētikas normu pārkāpumi.

Komentējot tālākās darbības, Kaimiņš norādīja, ka viņš gaida informāciju no Valsts kontroles un Ģenerālprokuratūras, kā arī apkopo vispārpieejamo informāciju par NEPLP pārkāpumiem, lai šīs nedēļas laikā varētu “ķerties šim jautājumam klāt”.

Deputāts arī pauda bažas par NEPLP pašreizējo sastāvu, skaidrojot, ka, izņemot Aurēliju Ievu Druvieti, viņam padomes sastāvs radot bažas. Kaimiņš īpaši izcēla Ivaru Āboliņu un Patriku Grīvu, norādot, ka “[viņiem] ir kopēja biedrība, no kuras nāk kopēja nauda no vienas ministrijas”.

Kaimiņš vairākkārt uzsvēra, ka NEPLP darbībā ir saskatāmi pārkāpumi un tie tiks parādīti attiecīgajās Saeimas komisijās. Deputāts gan piebilda, ka viņš vienīgi var aizstāvēt Druvieti, jo “viņa pati, iespējams, uz notiekošo noskatās ar kauna sajūtu”.

Kā ziņots, NEPLP sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret mediju koncernu "All Media Latvia", vērtējot iespēju sodīt uzņēmumu par to, kā TV3 ziņu raidījumā interpretēta Valsts kontroles paustā kritika pašas NEPLP darbam.

NEPLP pārstāvji neatzīst, ka tādejādi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) normu, kas pērn tika pieņemta, lai cīnītos ar pret Latviju vērstu propagandu, izmantotu savtīgos nolūkos. Savukārt "All Media Latvia" noraida NEPLP apgalvojumus par it kā nepatiesu ziņu izplatīšanu un sola aizstāvēt savu neatkarību un tiesības uz brīvu iespēju veidot faktos balstītas ziņas un viedokļus, jo apspriežamās ziņas avots ir Valsts Kontroles ziņojums un tam veltītā preses konference.

Tikmēr divas Latvijas žurnālistus apvienojošas organizācijas informējušas EDSO komisāru mediju brīvības jautājumos par NEPLP līdzšinējo praksi konkrētās likuma normas piemērošanā, kas, to ieskatā, ir iespējami politiski motivēta atriebība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.