Menu
 

"KPV LV" frakcijas valdības daļa pagaidām nesteidz pieņemt kopīgu lēmumu saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas valdību atbalstošie deputāti vēl nesteidz pieņemt kopīgu lēmumu saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "KPV LV" deputāts, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens, šodien frakcijai notika tikšanas ar Valsts prezidenta amata kandidātu, Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, lai vēlreiz iepazītos ar viņa redzējumu.

Plānots, ka "KPV LV" uzklausīs arī abus pārējos kandidātus - tiesībsargu Juri Jansonu un frakcijas biedru, Saeimas deputātu Didzi Šmitu (KPV LV).

Frakcijas lēmums šajā jautājumā tikšot pieņemts līdz prezidenta vēlēšanām, neesot arī izslēgta iespēja par to lemt vēlēšanu dienā, atzina Ģirģens. Nav zināms kāds būs "KPV LV" lēmums, bet valdību veidojošajiem deputātiem ir vēlme mēģināt panākt kopīgu nostāju, skaidroja politiķis.

Iepriekš atsevišķi "KPV LV" deputāti aģentūrai LETA pauda, ka balsos par Levitu. Ja viņi un pārējās koalīcijas parlamentārieši ievēros apņemšanos atbalstīt minēto kandidātu, Levits vēlēšanās varētu saņemt vairāk nekā nepieciešamo 51 balsi, lai tiktu apstiprināts prezidenta amatā.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 29.maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.