Menu
 

Koalīcijas vēl par nedēļu atliek jautājumu par eirokomisāra amata kandidātu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Koalīcijas partijas vēl uz nedēļu atlika jautājumu par Latvijas kandidātu Eiropas Savienības komisāra amatam, lai koalīcijas partneri minēto jautājumu izrunātu savās frakcijās, iztaujātu pašreizējo Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentu Valdi Dombrovski (JV) un pieņemtu lēmumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem sacīja, ka partijas plāno pieņemt lēmumus, piemēram, savās frakcijās, kuras tuvākajā laikā varētu tikties ar Dombrovski.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķe Dace Melbārde norādīja, ka partija nav mainījusi savu nostāju un uzskata, ka tiesības virzīt eirokomisāru ir "Jaunajai Vienotībai", kas arī parādīja labāko sniegumu Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Deputāte Vita Anda Tērauda (AP) informēja, ka politiskais spēks par šo jautājumu plāno lemt ceturtdien, 6.jūnijā, partijas pārstāvju sapulcē.

Latvijā tiesības nominēt pārstāvi darbam EK ir piešķirtas premjeram, taču lēmums šajā jautājumā ir atkarīgs arī no koalīcijas partneru viedokļiem.

Kariņš arī norādīja, ka sanāksmē neizskanēja citu iespējamu kandidātu vārdi uz šo amatu, kā arī viņš neesot sadzirdējis iebildumus pret Dombrovska kandidatūru.

Kā ziņots, lai arī Kariņš par piemērotu kandidātu eirokomisāra amatam uzskata Dombrovski, valdību veidojošās koalīcijas partijas jau pirms nedēļas atlika lemšanu par šo jautājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.