Menu
 

Visi "KPV LV" ministri pārtraukuši darba attiecības ar savu parlamentāro sekretāru (papildināta)

  • Autors:  LETA
Aldis Blumbergs. Foto: Ieva Ābele, Saeima Aldis Blumbergs. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Pēdējo nedēļu laikā visi trīs partijas "KPV LV" ministri – labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro – pārtraukuši darba attiecības ar savas ministrijas parlamentāro sekretāru, noskaidroja aģentūra LETA.

Darba attiecības uzteiktas Labklājības ministrijas (LM) parlamentārajam sekretāram Robertam Spručam (KPV LV), Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārajam sekretāram Aldim Blumbergam (KPV LV) un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārajam sekretāram Kristam Berganam-Berģim (KPV LV).

Labklājības ministres padomniece Liesma Kalve aģentūrai LETA apstiprināja, ka Spručs no pagājušās nedēļas vairs nav LM parlamentārais sekretārs, bet viņa vietā izvēlēts Krišs Lipšāns (KPV LV).

EM aģentūra LETA uzzināja, ka darba attiecības ar iepriekšējo parlamentāro sekretāru Berganu-Berģi pārtrauktas jau maijā, bet viņa vietā apstiprināts Jurģis Miezainis. Tikmēr Bergans-Berģis kļuvis par Nemiro padomnieku, liecina informācija ministrijas tīmekļvietnē.

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomnieks Kārlis Miksons aģentūrai LETA apstiprināja, ka ar Blumbergu darba attiecības ir pārtrauktas. Blumberga pēdējā diena ministrijā bija 7. jūnijs. Blumbergs atšķirībā no LM parlamentārā sekretāra ir Saeimas deputāts. 

Ģirģens par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri izvēlējies savu pašreizējo biroja vadītāju, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu Signi Boli, šajā otrdienā žurnālistiem apliecināja ministrs. Bolei kļūstot par parlamentāro sekretāri, ministra biroja vadītāja amats pagaidām būs vakants, un ministrs meklēšot atbilstošu cilvēku.

Ar līdzšinējo parlamentāro sekretāru Aldi Blumbergu (KPV LV) darba attiecības pārtrauktas, jo "pienesums darbam varēja būt lielāks", izteicās Ģirģens. "Es gribēju lielāku atdevi darba pienākumu pildīšanā," uzsvēra ministrs un piebilda, ka Blumbergam ir arī pienākumi Saeimas deputāta amatā. Ministrs minēja, ka darba attiecību pārtraukšana ar Blumbergu laikā, kad arī citi "KPV LV" ministri izvēlējušies vairs nesadarboties ar savu parlamentāro sekretāru, esot tikai sakritība.

Kā aģentūrai LETA norādīja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, partijā ir vienošanās, ka ministri paši komplektē savu komandu, tomēr notiekot arī konsultācijas ar partiju.

Zakatistovs sacīja, ka Spručs sevi pierādījis kā ideālu, autonomu profesionāli, kurš pats veido savu dienaskārtību, un šādam cilvēkam labāks esot padomnieka amats. Līdzīga situācija esot arī ar Blumbergu. Politiķis norādīja, ka parlamentārajam sekretāram ciešāk jāsadarbojas ar ministru, tāpēc ministri veikuši izmaiņas savos birojos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.