Menu
 

Vaivaros notiks sporta spēles, kas pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sestdien Jūrmalā, Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) “Vaivari” teritorijā jau ceturto gadu norisināsies sporta spēles cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pasākumā “Ar sportu uz veselību 2019”.  Pasākums tiek īstenots Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iniciatīvas projektu konkursa ietvaros, ko organizē Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrība sadarbībā ar NRC “Vaivari”.

Pasākuma mērķis ir ar sporta spēļu un ikdienas aktivitāšu starpniecību, veicināt cilvēku riteņkrēslos integrāciju sabiedrībā, aktīvi un pilnvērtīgi organizējot savu ikdienas dzīvi, vēsta rīkotāji. Viņi norāda, cik svarīgi ir mudināt spert pirmo soli no ilgstošas uzturēšanās ierobežotā mājas vidē uz aktīvu dzīvesveidu. Palīdzēt rast pārliecību par savām spējām un prasmēm, veicināt pieredzes apmaiņu un saņemt speciālistu konsultāciju un ieteikumus.

Pasākums vienos gan medicīnas jomu, pretizgulējumu profilakse, zobu higiēna, fizioterapija, ergoterapija, kanisterapija, sociālo jomu – izglītības iespējas Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, kā arī labklājības jomu – uzņēmumi, kas nodarbojas ar tehnisko palīglīdzekļu izplatīšanu un remontu.

Visas aktivitātes ir pielāgotas un tajās padomāts par tiem, kas izmanto ratiņkrēslus, kā arī aktivitātēs varēs piedalīties visa ģimene. Šogad pasākumā gaidāmas 26 aktivitātes, kurās jāparāda ne tikai spēks un veiklība, bet arī prāts un izdoma. Disciplīnas būs pielāgotas, lai ikviens riteņkrēslā spētu tās veikt. Pasākuma organizētāji sola: 95% no tām tu spēsi, atlikušos 5% spēsi, ja pārspēsi savu iekšējo “nē”!

"Šīs dienas laikā būs iespēja iepazīties ar jauniem domubiedriem, kā arī pasākumā viesosies divi lektori no Zviedrijas, kas 19.augustā sniegs lekcijas par riteņkrēsla vadīšanas prasmēm un ģimenes nozīmi pēc muguras smadzeņu bojājuma. Tās personas, kas netika uz semināriem, varēs aprunāties un paprasīt padomus arī sporta spēļu laikā. Šī ir lieliska iespēja kā dienu pavadīt ar smaidu un būt sociāli atvērtam, aprunāties ar sen neredzētiem cilvēkiem, uzzinot sev jaunu un nepieciešamu informāciju", skaidro ergoterapeits Filips Bernadskis, Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības pārstāvis.

Pasākuma raitu norisi nodrošinās NRC “Vaivari” speciālisti – vairāk nekā 20 fizioterapeiti, ergoterapeiti un rehabilitācijas asistenti, kā arī māsu palīgi palīdzēs ar aprūpi saistītās situācijās tiem dalībniekiem, kuriem nepieciešama asistēšana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.