Menu
 

Siguldas novada pašvaldība aicina vecākus īpaši sekot bērnu veselības stāvoklim

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde saņēmusi informāciju, ka septembrī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ievesti pieci bērni no Siguldas novada ar urēmisko sindromu, kam raksturīga caureja un krampjveida sāpes vēderā, var būt vemšana un paaugstināta temperatūra.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti informē, ka jauni saslimšanas gadījumi nav novēroti un aicina vecākus ievērot bērnu personīgo higiēnu, vērot viņu veselības stāvokli un nekavējoties meklēt ārsta palīdzību, ja parādījušies minētie simptomi, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Lai mazinātu infekcijas slimības izplatības risku, izglītības iestādēs tiek veikti pastiprinātas dezinfekcijas un higiēnas pasākumi atbilstoši infektologu norādēm. Tāpat atcelti publiskie pasākumi konkrētajos bērnudārzos.​

Patlaban Siguldas pilsētas bērnudārzā “Pīlādzītis” kontroli veic Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), kā arī Slimību kontroles un profilakses centrs, kas vērtēs infekciju slimības iespējamo avotu un veiks nepieciešamās darbības tās ierobežošanai. Pārbaudes notiks arī bērnudārzā “Saulīte” un “Ieviņa”.

Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina, ka slimības izplatīšanas ierobežošanai pastiprināti jārūpējas par personīgo higiēnu un jāstiprina imūnsistēma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.