Menu
 

Četriem bērniem no Siguldas novada konstatēta salmonelozi izraisošā baktērija salmonella

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Izmeklējot saslimšanas cēloņus ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir saņēmis informāciju no laboratorijas, ka četriem bērniem no Siguldas novada konstatēta salmonelozi izraisošā baktērija salmonella. Visi četri bērni jau nedēļu neapmeklē bērnudārzu, tomēr SPKC uzskata, ka inficēšanās varētu būt notikusi dažādos laikos no 7. septembra. Pēc novada pašvaldības informācijas, patlaban bērni ārstējas ģimenes ārsta uzraudzībā.

No minētajiem četriem bērniem septembra sākumā viens no bērniem uzsāka mācības bērnudārzā “Ieviņa”, bet trīs – bērnudārzā “Tornīši”. SPKC uzsver, ka šobrīd nav viennozīmīgas informācijas, kur bērni ieguvuši šīs baktērijas, jo inficēšanās notikusi dažādos laikos un nav masveidīga vienā izglītības iestādē.

 “Ņemot vērā gan šo, gan arī iepriekš izskanējušo informāciju par inficēšanos ar bīstamo infekcijas slimību, Siguldas novada pašvaldība vēršas Valsts policijā ar iesniegumu pastiprināti izmeklēt iespējamo saistību starp šiem diviem inficēšanās gadījumiem. Papildus tam pašvaldība vērsusies Slimību profilakses un kontroles centrā ar lūgumu iespējami īsā laikā sniegt atzinumu par salmonellas baktērijas izplatības cēloņiem. Jāatzīmē, ka joprojām nav zināmi šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisītās infekcijas cēloņi. Pašvaldība ar nepacietību gaida SPKC atzinumu turpmāko lēmumu pieņemšanai,” teikts Siguldas novada pašvaldības paziņojumā.

Pašvaldība jau iepriekš bija paziņojusi: gadījumā, ja valsts atbildīgās institūcijas apstiprinās ēdinātāja vainu infekciju slimības cēloņu izraisīšanā, pašvaldība nekavējoties lauzīs līgumu ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju SIA “Baltic Restaurants Latvia”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.