Menu
 

Siguldas novadā zarnu infekcija konstatēta skolēnam; pašvaldība īsteno īpašus piesardzības pasākumus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldība ir saņēmusi informāciju, ka vienam no Siguldas novada izglītības iestāžu skolēniem laboratoriski apstiprināta šiga toksīnu producējošā baktērija E. coli (STEC). Tā kā šī infekcija tiek pārnesta no cilvēka uz cilvēku, skolēns to saņēmis no ģimenes locekļa – viena no bērniem, kuram jau iepriekš laboratoriski apstiprināta zarnu infekcija ar komplikācijām.

Pašvaldība nav saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra norādījumus par turpmāko rīcību, tomēr pašvaldība ir uzdevusi izglītības iestādei veikt pastiprinātu dezinfekciju skolēna klasē, kā arī informēt visus klases vecākus par esošo situāciju.

Siguldas novada pašvaldība aicina vecākus vērot savu bērnu pašsajūtu un meklēt ģimenes ārsta palīdzību, ja novēroti tādi simptomi kā vemšana, asiņaina caureja, krampjveida sāpes vēderā, informējot, ka saslimšanu izraisa Escherichiacoli (E. coli) jeb zarnu nūjiņu, kas ir gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem normālās baktēriju floras sastāvdaļa, bet E. colicelmi spēj veidot toksīnus (indīgas vielas) un izraisīt nopietnu slimību, kuras inkubācijas periods ir no četrām līdz desmit dienām.

Novada izglītības iestādēs joprojām turpinās pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi ne tikai iestāžu koplietošanas telpās, bet arī pārtikas blokos. Pašvaldība joprojām gaida atbildīgo valsts institūciju atzinumu par smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.