Menu
 

Austrumu slimnīca aicina pirms operācijām laikus vakcinēties pret gripu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tuvojoties gripas sezonai, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ārsti aicina cilvēkus, kuriem tuvāko mēnešu laikā paredzētas ķirurģiskas operācijas vai plānots apmeklēt jebkādas ārstniecības iestādes, laikus potēties pret gripu, informēja Austrumu slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Mediķi mudina vakcinēties arī hronisko slimību pacientiem, piemēram, pacientiem, kas sirgst ar dažādām sirds-asinsvadu slimībām, hroniskām plaušu slimībām, aknu, nieru, onkoloģiskām slimībām, cukura diabētu un aptaukošanos. Tāpat pret gripu būtu jāvakcinējas tiem, kuriem ikdienā jāuzturas vai jākomunicē ar skaitliski lielu cilvēku skaitu, piemēram, medicīnas iestāžu ārstniecības personālam.

Pagājušajā gripas sezonā vīrusa dēļ Latvijā mira 86 cilvēki, informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) galvenā ārste Baiba Rozentāle, rosinot ikvienu konsultēties ar savu ģimenes ārstu un izvērtēt vakcinācijas nepieciešamību.

Lai gan vakcīna nav spējīga pilnībā pasargāt no saslimšanas, ir pierādīts, ka pat gadījumā, ja vakcīna nepasargās no inficēšanās vai saslimšanas, tā tomēr atvieglos un saīsinās slimības gaitu, uzsver slimnīca. Vakcīna arī pasargās hronisko slimību pacientus, mazinot iespējamo gripas komplikāciju risku un dzīvības apdraudējumu.

Gripa Latvijā izplatās rudens un ziemas periodā, tādēļ šobrīd ir labākais laiks vakcinēties. Imunitāte pret gripu izveidojas aptuveni septiņu dienu laikā pēc vakcīnas saņemšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.