Menu
 

Atopiskais dermatīts – kā un kur to ārstēt?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ādas stāvoklis ne tikai atspoguļo mūsu veselības stāvokli, bet nosaka to, kā jūtamies emocionāli un sabiedrībā. Ādas slimības rada diskomfortu, neērtības sajūtu un pazemina pašvērtējumu, tāpēc pieredzējuši speciālisti var būtiski uzlabot dzīves kvalitāti kopumā.

Uzticamākā dermatoloģijas klīnika Rīgā ir prof. Jāņa Ķīša Estētiskās Dermatoloģijas klīnika, kur ar ticību savam sapnim un smagu darbu nelielā ārsta prakse no profesora J. Ķīša un vienas medmāsas komandas ir izaugusi par līderi dermatoloģijas jomā Latvijā un inovatīvu klīniku Baltijas reģionā kopumā. 30 gadu laikā palīdzēts vairāk nekā 40 000 pacientu ar visdažādākajām ādas problēmām – psoriāzi, dzimumzīmēm un atopisko dermatītu jeb ekzēmu, u.c.

Kas ir atopiskais dermatīts un kā to atpazīt?

Atopiskais dermatīts ir sabiedrībā maz atpazīstama, taču aizvien progresējoša ādas slimība, kas skar 10-20% bērnu un 1-3% pieaugušo. Saslimšanu skaits ar atopisko dermatītu pēdējo 50 gadu laikā ir pieaudzis vairāk nekā 400 reižu, īpaši industriālajās un attīstītajās valstīs. Papildus ādas slimībai, secināts, ka apmēram 40% bērnu ar vidēji smagu un smagu ekzēmu papildus slimo ar kādu no pārtikas alerģijām, kas ievērojami apgrūtina ikdienu gan mazajam pacientam, gan tuviniekiem.

Lai atpazītu ekzēmu, jāseko līdzi sekojošiem simptomiem:

  • ādas sausums;
  • bērniem redzami sārti, pacelti, niezoši izsitumi uz sejas, uz rokām, kājām, kā arī ādas krokās;
  • pieaugušajiem izsitumi pārsvarā redzami elkoņu un paceles rajonā, kā arī uz sejas, kakla, vai atrasties uz visa ķermeņa;
  • slimībai raksturīga ļoti izteikta nieze, kas nereti rada miega traucējumus;
  • samazināta augšanas hormonu izstrāde bērniem;
  • saasinājumi novērojami rudenī un ziemā.

Atopiskā dermatīta pētījums prof. J. Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīnikā

Prof. J. Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīnika ir gan sociāli atbildīga, gan meklē inovatīvus risinājumus veselības aprūpē. Jau vairāk nekā 30 gadus prof. Jāņa Ķīša vadībā tiek veikti medicīniskie pētījumi, kas palīdz klīnikas pacientiem uzzināt par jaunākajiem medikamentiem vai ārstniecības metodēm, nodrošinot vislabākās rūpes. Zinātnisko klīnikas pieeju ārstniecībai apstiprina tas, ka profesors darbojas un ieņem valdes locekļa statusu Latvijas dermatovenerologu asociācijā, Baltijas dermatovenerologu asociācijā, Latvijas Flebologu un Latvijas dermoskopijas asociācijā, Eiropas dermatoloģijas un veneroloģijas Akadēmijā un Amerikas Dermatoloģijas Akadēmijā.

Aktualizējot atopiskā dermatīta saslimšanas un ārstēšanas procesu, vasarā klīnika aicināja piedalīties klīniskā pētījumā cilvēkus, kuri cieš no vidēji smaga līdz smaga atopiskā dermatīta. Šī pētījuma mērķis bija pētāmo zāļu tablešu formas drošuma un efektivitātes novērtējums salīdzinājumā ar placebo efektu, ārstējot atopisko dermatītu.

Kā atvieglot ikdienu ar atopisko dermatītu?

Ārstēšanā galvenais uzdevums ir nodrošināt aizsargbarjeru ādai, kas palīdzētu samazināt pārtikas, inhalāciju un ķīmisko alergēnu radīto slodzi organismam. Kā vairumam ādas saslimšanu, atopiskā dermatīta terapijai jābūt individualizētai un progresīvas ārstēšanas stūrakmens ir ne tikai medikamenti, bet arī dzīvesveida maiņa, kā arī slimnieku un tuvinieku izglītošana, ko var nodrošināt tikai pieredzējis dermatologs.

Pacientiem mājās noteikti jālieto gaisa mitrinātājs un nevajadzētu uzturēties telpās, kur jūtami cigarešu dūmi vai ilgstoši atrasties vietās, kurās var kairināt satiksmes radītie izmeši. Tāpat rūpīgi jāizvēlas ķermeņa kopšanas līdzekļi un mājas tīrīšanas līdzekļi, jo arī kosmētika un ziepes var kairināt ādu un provocēt atopisko dermatītu. Ieteicams valkāt gludu, elpojošu, dabisku materiālu apģērbu un izvairīties no vilnas un sintētikas izstrādājumiem. Radīti arī īpaši apģērbi, kuru sastāvā ir cinks, kas palīdz radīt antibakteriālo efektu.

Kāpēc izvēlēties Prof. J. Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīniku?

Tā kā ādas problēmas nereti rada kauna un neērtības sajūtu, veselības profilaksei un atgūšanai noteikti palīdz modernās un labiekārtotās telpas un speciālistu diskrētā attieksme. Ja pacients vēlas saņemt individuālu, īpašu pieeju ne tikai ādas veselībai, bet arī skaistumam, labsajūtai un ādas skaistumam, prof. Jāņa Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīnika Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā būs pareizā izvēle! Zvanot +371 28699111 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., iespējams atgūt labu veselību un pašpārliecību un noskaidrot par iespējām piedalīties dažādos pētījumos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.