Menu
 

Par 127 200 eiro pētīs atkarību izraisošo vielu izplatību iedzīvotāju vidū

  • Autors:  LETA
Foto - SPKC Foto - SPKC

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pasūtījuma par 127 200 eiro pētīs atkarību izraisošo vielu izplatību iedzīvotāju vidū, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Iepirkumā tiesības veikt šo pētījumu ieguvuši SIA "Aptauju Centrs" un SIA "Projektu un kvalitātes vadība", un pētījums jāpabeidz līdz 2021.gada 1.februārim.

Veicot pētījumu, plānots iegūt nacionāli un starptautiski salīdzināmus datus par alkohola un narkotiku lietošanas izplatību un lietošanas modeļiem 15 - 64 gadus vecu iedzīvotāju vidū Latvijā, kas būtu salīdzināmi ar iepriekšējo gadu pētījuma datiem. 

Pētījuma rezultāti tiks izmantoti Sabiedrības veselības pamatnostādņu apakšmērķa "Samazināt priekšlaicīgu mirstību no neinfekcijas slimībām, mazinot riska faktoru negatīvo ietekmi uz veselību" sasniegšanai. SPKC cer veicināt uz pētījumu rezultātiem balstītu atkarības vielu lietošanas ierobežošanas politikas attīstību Latvijā, kā arī palielināt iedzīvotāju informētību par atkarības vielu lietošanas ietekmi uz sabiedrības veselību.

Pētījuma izstrādāju uzdevums ir noskaidrot galvenos alkohola lietošanas izplatības rādītājus, alkohola lietošanas tendences dzīves laikā, pēdējo 12 mēnešu laikā un pēdējo 30 dienu laikā, kā arī noskaidrot galvenos narkotiku lietošanas izplatības rādītājus.

SPKC ar šo pētījumu arī vēlas noskaidrot biežāk lietoto narkotiku pieejamību, kas ietver subjektīvo pieejamības līmeni, narkotiku piedāvājumu pēdējā gada laikā un narkotiku iegūšanas veidu un vietu, kā arī noskaidrot jauno psihoaktīvo vielu lietošanas izplatības rādītājus. Tāpat tiks apzināta dažādu iedzīvotāju grupu attieksme pret narkotiku lietošanu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.