Menu
 

Rehabilitācijas centra "Krimulda" fizioterapeite Arnita Ramata: Neesmu no tām bailīgākajām Apriņķis.lv

  • Autors:  Vera Grāvīte
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Arnita Ramata savas darba gaitas rehabilitācijas centrā “Krimulda” uzsāka pavisam nesen, taču fizioterapijas darbs nebūt nav svešs, jo vairāk nekā 10 gadus Arnita spēlēja basketbolu un turpina to darīt vēl joprojām, bet tagad hobija līmenī.

Pirmais darbs pēc studiju absolvēšanas?
Jā! Negribējās turpināt dzīvot Rīgā un tur arī strādāt, tāpēc Krimulda bija loģiska izvēle, jo atrodas netālu no dzīvesvietas.

Kāpēc tieši fizioterapija?
Es spēlēju basketbolu, tā ir mana sirdslieta, man to negribējās pazaudēt, tāpēc nolēmu, ka tieši šī profesija varētu man palīdzēt būt tuvāk basketbolam.

Kā tuvinieki vērtē tavu izvēli?
Manu izvēli akceptēja. Protams, ka radinieki domā, ka tagad visiem varēšu palīdzēt un, ja ir laiks, tad to cenšos darīt.

Kas ietilpst tavos pienākumos?
Klasiskais darbs ar bērniem un bērnu grupām, arī pieaugušajiem. Esmu pabeigusi teipošanas kursus pamatlīmenī, man ir masāžas sertifikāti gan klasiskajā masāžā, gan fitnesa masāžā, tāpēc iespējas ir diezgan plašas, ko varu sniegt rehabilitācijas klientiem.

Ko Tu visvairāk novērtē savā darbā?
Noteikti kolēģus, protams, arī skatu pa logu un balkonu, kur var redzēt Gaujas senleju, bet tas, bez kā es nevarētu iztikt, ir mana darba augļi. Iespēja redzēt pacientus pēc rehabilitācijas kursa, kad ir uzlabojusies stāja, pašsajūta, nav tik lielas sāpēs vai redzami kādi citi uzlabojumi. Pacientu smaids arī manī raisa smaidu.

Un kas ir pats izaicinošākais?
Nemitīgi attīstīties pašai, izaicināt sevi uzņemties “smagākus” pacientus, zinot, ka būs jāmācās un jāizzina vēl, lai palīdzētu.

Vai esi saskārusies ar kādiem profesijas stereotipiem?
Laikam nekas tāds nav bijis.

Ieteiktu citiem mācīties par fizioterapeitiem?
Jā, kāpēc gan ne? Darba noteikti netrūks, jaunās tehnoloģijas diemžēl ne tikai palīdz, bet arī pasliktina mūsu ikdienu. Arvien biežāk saskaramies ar problēmu, ka bērni un jaunieši pēc vasaras paliek ļoti neaktīvi un pavada laiku pie telefoniem un datoriem, kas rada dažādas veselības problēmas, bet ir arī citas problēmas, kuras ne tikai saistītas ar viedierīcēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.