Menu
 

PVD: 24,6% Latvijā pērn pārbaudīto pārtikas aprites uzņēmumu pilnībā atbilda higiēnas prasībām

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pagājušajā gadā pārbaudītajiem pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem 24,6% pilnībā atbilda higiēnas prasībām, kas ir par 1,7 procentpunktiem vairāk nekā 2018.gadā.

PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere pastāstīja, ka pērn PVD pārtikas apritē iesaistītajos uzņēmumos ir veicis 39 703 pārbaudes, kas ir iepriekšējā gada līmenī. 24,6% pārbaudīto uzņēmumu tika novērtēti kā pilnībā atbilstoši higiēnas prasībām. Gadu iepriekš 22,9% pilnībā atbilda higiēnas prasībām. Pērn 75,2% uzņēmumu atbilda higiēnas prasībām, taču tajos konstatētas atsevišķas neatbilstības, savukārt 0,24% neatbilda higiēnas prasībām.

Meistere arī teica, ka pagājušajā gadā PVD par dažādiem konstatētajiem pārkāpumiem, kas apdraud patērētāju veselību, apturēja 131 pārtikas apritē iesaistītā uzņēmuma darbu. Savukārt 176 gadījumos apturēta pārtikas produktu izplatīšana, bet 826 gadījumos tā bija jāizņem no apgrozības.

Pērn PVD sastādījis 19 brīdinājuma rīkojumus un 969 administratīvā pārkāpuma protokolus. 959 gadījumos par konstatētajiem pārkāpumiem piemēroti naudas sodi, tādējādi par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmējiem naudas sodos valsts budžetā nācies samaksāt 87 877 eiro.

Komentējot visbiežāk konstatētās neatbilstības pārtikas apritē iesaistītajos uzņēmumos, Meistere sacīja, ka nemainīgi katru gadu visbiežāk neatbilstības PVD konstatē uzņēmumu paškontroles procedūrās, iekārtu un aprīkojuma higiēnā, telpu higiēnā un personāla higiēnā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2018.gadā pārtikas apritē iesaistītajos uzņēmumos veica 39 711 pārbaudes, kas ir par 0,8% mazāk nekā gadu iepriekš. No 2018.gadā pārbaudītajiem uzņēmumiem 23% pilnībā atbilda higiēnas prasībām, 77% - atbilda daļēji atsevišķu konstatētu neatbilstību dēļ, kas neietekmēja pārtikas drošumu, bet 0,1% pārbaudīto uzņēmumu neatbilda higiēnas prasībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.