Menu
 

"RSU Veselības ekspresī" uz Siguldu topošie ārsti informēs par dzirdes profilaksi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Atzīmējot Pasaules dzirdes dienu, ceturtdien, 5. martā, maršrutā uz Siguldu kursēs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un AS “Pasažieru vilciens” organizētais “RSU Veselības ekspresis”, kas no Rīgas Centrālās stacijas izies plkst. 12.30. RSU topošie mediķi pasažieriem stāstīs, kā saglabāt labu dzirdi visa mūža garumā, kā arī piedāvās veikt vienkāršas veselības pārbaudes – izmērīt asinsspiedienu, noteikt ķermeņa masas indeksu, skābekļa daudzumu asinīs, stresa un miegainības līmeni.

Šoreiz “RSU Veselības ekspresī” medicīnas studenti interesentiem stāstīs gan par to, kā izvairīties no dažādām dzirdes problēmām, gan arī piedāvās veikt otoskopiju – ausu veselības pārbaudi. Pasažieriem būs arī iespēja konsultēties pie RSU otorinolaringoloģijas rezidentiem, kas brauks ar šo reisu.

“Dzirde ir viena no cilvēka maņām, kuras zudums var būt neatgriezenisks, tāpēc ir ļoti svarīgi laikus rūpēties par ausu veselību,” uzsver RSU Otorinolaringoloģijas katedras vadītāja un ārste Gunta Sumeraga (skat.video). “Ir dažādas iedzimtas un iegūtas dzirdes problēmas, kuru ārstēšana jāuztic speciālistiem, bet ir daži veidi, kā paši varam rūpēties par dzirdi.”

RSU Veselības ekspresis 5. martā no Rīgas Centrālās stacijas uz Siguldu plkst. 12.30 (vilciena Nr.838) un atpakaļceļā uz Rīgu dosies no Siguldas plkst. 14.07 (vilciena Nr.837).

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.