Menu
 

Aicina iedzīvotājus biežāk mazgāt rokas, nevis lietot tikai dezinfekcijas līdzekļus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Saskaroties ar pastiprinātu klientu interesi par dezinfekcijas līdzekļiem, kosmētikas un saimniecības preču veikalu tīkla "Drogas" pārvaldītājs aicina iedzīvotājus koronavīrusa infekcijas slimības "Covid-19" izplatības dēļ ievērot mediķu rekomendāciju par pareizu roku mazgāšanu.

Pēdējo trīs dienu laikā iedzīvotāji "Drogas" veikalos izpērk dezinfekcijas līdzekļus, un to pieejamība patlaban ir ierobežota, taču saskaņā ar mediķu norādēm primārais aizsardzības līdzeklis pret vīrusiem ir bieža un pareiza roku mazgāšana ar parastajām ziepēm siltā ūdenī, nevis dezinfekcijas līdzekļu vai antibakteriālo ziepju lietošana, aģentūrai LETA pastāstīja "Drogas" sabiedrisko attiecību speciāliste Guna Kaše. 

Viņa piebilda, ka "Drogas" veikalos patlaban ir pieejams plašs parasto ziepju klāsts - gan šķidro, gan cieto.

"Ir pieejamas arī antibakteriālās ziepes, taču mediķi tās neiesaka lietot kā ikdienas roku mazgāšanas līdzekli, jo tās iznīcina dabīgo mikrofloru - iet bojā labie, vajadzīgie mikrobi un tādēļ sāk vairoties sliktie. Antibakteriālās ziepes ieteicamas gadījumos, kad jāmazgā bojāta āda, kurā ir brūces. Savukārt dezinfekcijas līdzekļi ir tikai kā alternatīva gadījumos, kad nav iespējas nomazgāt rokas ar parastajām ziepēm," stāstīja Kaše.

Viņa norādīja, ka vīrusu laikā ieteicams iepazīties ar "Drogas" sociālās atbildības projekta "Mazgā rokas pareizi!" padomiem mājaslapā "www.mazgarokas.lv".

Jau ziņots, ka jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", tomēr Igaunijā tas konstatēts Irānas pilsonim, kurš šajā valstī ieceļoja ar autobusu no Rīgas, pirms tam atlidojot no Turcijas.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC) norāda, ka šī vīrusa pazīmes ir, piemēram, drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana. Vīrusa profilakses pasākumi ir līdzīgi kā citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Speciālisti iesaka bieži mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi, klepojot un šķaudot, izmantot vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.