Menu
 

Pēdējās diennakts laikā Covid-19 apstiprināta vēl sešiem Latvijas iedzīvotājiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Šodien SPKC saņemtā informācija par sešiem apstiprinātiem gadījumiem liecina, ka divi saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju, savukārt pārējie ar Itāliju, Austriju un Šveici. 

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. SPKC informācija liecina, ka pacients inficējies no radinieka, kas atgriezies no Šveices, kur reģistrēti Covid-19 gadījumi.

"E. Gulbja laboratorija", kas piedāvā maksas Covid-19 analīzes pacientiem, kuriem nav akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes, bet tie pēdējās 14 dienās atgriezušies no vīrusa skartajām teritorijām, Latvijas Televīzijai apstiprinājusi, ka trīs no minētajiem jaunajiem pacientiem atklāti pie viņiem. Vienam no saslimušajiem pozitīvs rezultāts uzrādījies tikai pēc atkārtotām analīzēm.

Latvijā bezmaksas Covid-19 analīzes tiek veiktas tikai pacientiem, kuri atgriezušies no konkrētām vīrusa skartajām teritorijām un uzrāda slimības simptomus.

SPKC atgādina, ka visi Covid-19 infekcijas gadījumi Latvijā, ir ievesti ar ceļotājiem, kuri atgriezušies no jaunā koronavīrusa infekcijas skartajām valstīm. Kopumā Latvijā noteikta karantīna vairāk kā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

SPKC vērš uzmanību, ka cilvēkiem, kas atgriežas no ceļojuma, jāizvērtē savas ikdienas gaitas, jānovēro veselība 14 dienas un, ja parādās simptomi, jāzvana 113. Tāpat šīs 14 dienas ir jāatturas no ciemošanās pie senioriem vai tikšanās ar personām, kam ir hroniskas saslimšanas.

Kā informē SPKC, pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz "Covid-19", bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.14 atkal ir sasaucis Krīzes vadības padomes (KVP) sēdi, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.