Menu
 

Salaspils 1.vidusskolas audzēknim apstiprināta saslimšana ar Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kādam Salaspils 1.vidusskolas audzēknim ir apstiprināta jaunā koronavīrusa slimība Covid-19, informēja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Viņa pastāstīja, ka skolēns 9.martā atgriezies no Spānijas un līdz 12.martam apmeklējis skolu. Simptomi skolēnam parādījušies 13.martā, kad klātienes mācības skolā jau bijušas pārtrauktas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ.

Izglītības iestāde ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kā arī apziņojusi visu klasesbiedru ģimenes un iesaistītos skolotājus, norādot viņiem uz pašizolācijas un pašnovērošanas nepieciešamību turpmākās 14 dienas.

Saraksts ar saslimušā skolēna kontaktpersonām ir iesniegts SPKC, piebilda Balcerbule.

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar Piņķu bērnudārza "Saimīte" audzēknim apstiprināto saslimšanu ar jaunā koronavīrusa slimību Covid-19, sociālajā tīklā "Twitter" pavēstīja VP.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) epidemiologi šodien saņēmuši informāciju par bērnu, kas saslimis ar Covid-19. Ir sniegtas rekomendācijas Piņķu bērnudārza vadībai "Saimīte", kuru apmeklēja bērns. Centrs lūdzis Piņķu pašvaldībai bērnudārzu slēgt un veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Kad bērnam parādījās saslimšanas simptomi, viņš bērnudārzu neapmeklēja. Tiek noteiktas tuvās kontaktpersonas, ar kurām sazināsies SPKC epidemiologi un sniegs rekomendācijas turpmākai rīcībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.