Menu
 

Saslimstība ar Covid-19 konstatēta trim stomatologiem, Rēzeknes slimnīcā inficēti trīs medicīnas darbinieki

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pagājušajā nedēļā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta trim stomatologiem, piektdien preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Minētie mediķi strādājuši divās zobārstniecības praksēs. Klīnikas atrodas Rīgā. Ar katru praksi veikts individuālais darbs, lai noteiktu cilvēkus, kuri bija kontaktā. "Visi pieraksti, visi klienti, kas apmeklēja, ir apzināti, ar katru runāts individuāli," teica Perevoščikovs.

Perevoščikovs pastāstīja, ka līdzīgi kā jebkurā citā gadījumā veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, apzinātas kontaktpersonas citu stomatologu vidū šajās praksēs. No inficētajiem ārstiem paņemti visi pieraksti, apzināti visi pacienti, kuri saņēma ārstēšanu šajās praksēs konkrētajās dienās.

Speciālisti sazinājušies ar kontaktpersonām un snieguši visu nepieciešamo informācija. Viņi atrodas mājas karantīnā un ģimenes ārstu uzraudzībā un saslimšanas gadījumā būs izmeklēti.

Rēzeknes slimnīcā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 līdz šim kopumā inficējušies trīs medicīnas darbinieki, pastāstīja Jurijs Perevoščikovs.

SPKC pārstāvis norādīja, ka šajās dienās liels darbs ir padarīts kopā ar Rēzeknes slimnīcu, kur ceturtdien tika ziņots par vienu saslimušu ķirurģi. Sakarā ar šo gadījumu tika noteiktas kontaktpersonas – ārsti, darbinieki, pacienti, kas bijuši kontaktā ar ārsti dienās, kad pastāvēja inficēšanās risks. Prasības pēc atrašanās karantīnā attiecas uz ikvienu kontaktpersonu, uzsvēra Perevoščikovs.

Papildu pasākumi bija veikti, lai noskaidrotu, vai infekcija neizplatījās plašāk slimnīcā. Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga laikā paņemti 67 paraugi no darbiniekiem.

Piektdien paziņots par vēl diviem ar Covid-19 inficētiem medicīnas darbiniekiem. Līdz ar to pasākumi, kas tika noteikti attiecībā uz vienu ārsti, tagad attiecināti uz trim. Divi cilvēki ar Covid-19 saslimuši, kontaktējoties ar pirmo sasirgušo slimnīcas ārsti.

Tāpat Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga rezultātā tika apturēti četri paraugi, kas deva apšaubāmu reakciju un ir jāizmeklē atkārtoti. Šo testu rezultātus SPKC cer sagaidīt sestdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.