Menu
 

Uz Latviju nogādās aptuveni vienu miljonu sejas masku un respiratoru

  • Autors:  LETA
Ilustratīvs foto: pixabay.com Ilustratīvs foto: pixabay.com

Naktī uz svētdienu, 29.martu, Latvijā no Ķīnas tiks piegādāta pirmā krava ar 900 000 sejas maskām un 80 000 respiratoriem, kas pēc saņemšanas tiks novirzītas ārstniecības iestādēm, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Lai Latvijā nogādātu šo sūtījumu, "airBaltic" šodien veiks īpašu kravas lidojumu uz Urumči starptautisko lidostu Ķīnā, uz Džendžou un Jivu reģionu, un atpakaļ. Nākamās nedēļas laikā plānotas vairākas papildu piegādes ar vairāk nekā četriem miljoniem masku un respiratoru.

NVD norāda, ka pasaulē pastāvošo problēmu dēļ individuālās aizsardzības līdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču iestāde velta visus iespējamos resursus, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo līdzekļu daudzumu.

Lai nodrošinātu savlaicīgas piegādes, NVD cieši sadarbojas ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, "airBaltic", Latvijas vēstniecību Ķīnā, kā arī daudzām citām pusēm.

Kā ziņots, saskaņā ar 27.marta informāciju ar Covid-19 kopumā valstī saslimuši 280 cilvēki. No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.