Menu
 

Sociālās aprūpes centrā "Allaži" testēšana uz Covid-19 veikta pēc tam, kad daudzi slimojuši ar augšējo elpceļu slimībām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sociālās aprūpes centrā "Allaži" darbinieku un klientu testēšana uz Covid-19 veikta pēc tam, kad iestādē ziemas otrajā pusē daudzi cilvēki slimojuši ar augšējo elpceļu slimībām, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Brikmane zināja stāstīt, ka Covid-19 testi "Allažu" darbiniekiem un klientiem veikti 30.martā pēc "Allažu" vadītājas Lāsmas Rengartes iniciatīvas. Tikušas veiktas analīzes deviņiem klientiem un 21 darbiniekam, no kuriem vienam apstiprinātas pozitīvas analīzes. Par citiem saslimšanas gadījumiem informācijas nav, piebilda Brikmane.

Saslimušajai iestādes aprūpētājai ir noteikta karantīna, bet viņas saskarsmes personām un ģimenei - pašizolācija. Siguldas novada Sociālais dienests ir sazinājies ar ģimeni un darbiniecei tiks nodrošinātas pārtikas pakas, lai karantīnā varētu droši un pilnvērtīgi uzturēties mājās. Paku nodošanu Sociālais dienests organizē tiem, kas atrodas karantīnā un paši nespēj nodrošināt pirmās nepieciešamības preces, skaidroja Brikmane.

Pēc Brikmanes stāstītā, patlaban privātajā sociālās aprūpes centrā "Allaži" notiek pastiprināti telpu un virsmu dezinfekcijas pasākumi, savukārt iemītniekiem, kas tur uzturas, tiek novērota veselība.

"Allažu" vadība ir lūgusi padomu Siguldas novada pašvaldībai par to, kur iegādāties individuālos aizsardzības līdzekļus, dezinfekcijas līdzekļus un bezkontakta termometrus. "Esam snieguši mums pieejamo informāciju un meklēsim iespēju turpmāk atbalstīt ar šo preču nodrošināšanu, ja tas būs nepieciešams. Pašvaldība komunicē ar iestādes vadību," sacīja pašvaldības pārstāve.

Siguldas novada pašvaldības pārziņā ir sociālās aprūpes māja "Gaismiņas", kas atrodas citviet Allažos. "Mēs varam apstiprināt, ka darbinieki starp šiem aprūpes centriem nerotē un starp viņiem nav nekādas saistības," uzsvēra pašvaldības pārstāve.

Sociālās aprūpes mājā "Gaismiņas" janvārī tika sākta gripas karantīna, kad strauji ierobežoja kontaktpersonu skaitu. Savukārt no 13.marta iestādē ir aizliegts ieiet nepiederošām personām, notiek pastiprināti drošības pasākumi, tuvinieki ar aprūpes mājas iemītniekiem sazinās attālināti, ir iespējams nodot tuvinieku sūtījumus, ja nepieciešams, drošības pasākumus komentēja Brikmane.

Viņa piebilda, ka Siguldas novadā ir vēl viens privāts sociālās aprūpes centrs "Saullēkts". Arī tajā Covid-19 analīzes jau veiktas, jo notika klientu pārvešana. Patlaban neesot ziņu par analīžu rezultātiem.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijā konstatēts pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums - 99 gadus vecās sievietes nāves iemesls gan nebija jaunais koronavīruss, bet citas hroniskas saslimšanas, informē Veselības ministrijā (VM).

SPKC apkopotā informācija liecina, ka pēdējā diennaktī Covid-19 apstiprināta vēl 35 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 493 cilvēki.

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta vairākos Latvijas sociālās aprūpes centros. Ceturtdien Elejas sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā trīs darbiniekiem un vienam klientam apstiprināta saslimšana ar Covid-19, savukārt pa vienam saslimušajam konstatēs privātajā sociālās aprūpes centrā "Allaži" un Bolderājas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā "Stella maris".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.