Menu
 

Diennakts laikā konstatēti 16 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam slimnieku skaitam sasniedzot 509

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta 16 cilvēkiem, līdz ar to kopumā valstī ar šo slimību sirgst jau 509 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1182 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 19 380 Covid-19 testi.

Patlaban slimnīcās ārstējas 29 Covid-19 pacienti, tajā skaitā 26 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Kā ziņots, līdz piektdienai Covid-19 pacienti konstatēti 54 Latvijas pašvaldībās. Visvairāk saslimušo ir Rīgā, Jūrmalā, Ķekavā, Liepājā un Jelgavā.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš Latvijas Radio pastāstīja, ka, ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir labāka.

Pēc viņa teiktā, galvenais faktors, kas pamato minēto apgalvojumu, ir tas, ka Covid-19 epidēmija Latvijā vēl ir sākotnējā fāzē, turklāt tiek ievēroti stingri karantīnas pasākumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.