Menu
 

Covid-19 dēļ daudzdzīvokļu namam Stopiņu novadā noteikta karantīna (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Vienam no daudzdzīvokļu namiem Stopiņu novadā noteikta karantīna, jo diviem ēkas iedzīvotājiem atklāts Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne ("Reģionu alianse").

Abi Covid-19 slimnieki nogādāti Latvijas Infektoloģijas centrā, bet karantīna līdz 20.aprīlim noteikta 48 ēkas iedzīvotājiem, kuri identificēti kā kontaktpersonas. Pēc Paulānes teiktā, līdz šim analīzes veiktas 25 ēkas iedzīvotājiem un tās visas bijušas negatīvas.

Atsevišķas nama dzīvojamās platības tiek izīrētas, bet daļa ir piešķirtas arī personām ar trūcīgā un maznodrošinātā statusu. 

Namu kopš vakardienas apsargā policija, lai nodrošinātu, ka visi nama iemītnieki ievēro karantīnu. Trūcīgajām un maznodrošinātajām personām pašvaldība nodrošina arī pārtikas piegādi. Iedzīvotājiem turpmākās 14 dienas ir jāseko līdzi savai pašsajūtai un viņiem ir sniegta visa nepieciešamā informācija, kur vērsties veselības pasliktināšanās gadījumā, sacīja Paulāne.

Covid-19 skāris arī Rīgas Bērnu un jauniešu centru, kur inficēta kāda centra darbiniece, vēsta Latvijas Televīzija. Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte pastāstījusi, ka konkrētā darbiniece bijusi uz darba nespējas lapas, jo viņai bijis slims bērns, bet uz darbu viņa bija devusies divas dienas līdz sajutās slikti un ģimenes ārsts viņu nosūtījis uz analīzēm, kuras izrādījušās Covid-19 pozitīvas.

Šobrīd ar bērnu un jauniešu centru ir sazinājies Slimību profilakses kontroles centra epidemiologs un visas darbības notiek saskaņā ar epidemiologu norādījumiem, uzsvēra Kondrāte. Centra struktūrvienība ir izolēta - pašizolācijā atrodas 14 jaunieši un trīs darbinieki, bet darbiniece ārstējas mājās. Viņi tiks pārbaudīti uz Covid-19 un, vadoties no tā, būs atkarīga turpmākā darbība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.