Menu
 

Pēdējā diennaktī Covid-19 inficēto skaits palielinājies Garkalnē, Rīgā un Aizkrauklē

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - SPKKC Ilustrācija - SPKKC

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 inficēto skaits palielinājies Rīgā, Aizkrauklē un Garkalnē, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Tostarp vairums jeb 26 jaunie gadījumi reģistrēti Rīgā, kur 18 inficētie atklāti patversmē "Zilais krusts". Vēl viens jauns gadījums nācis klāt Garkalnē un viens Aizkrauklē, kur līdz ar to inficēto skaits sasniedz sešus.

Tikmēr divi inficēšanās gadījumi konstatēti novados, kur sasirgušo kopējais skaits vēl nav sasniedzis piecus, tādēļ SPKC patlaban šos novadus nav nosaucis.

Līdz šim Covid-19 kopumā konstatēts 66 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Parādoties 26 jaunatklātiem saslimšanas gadījumiem, kopējais Covid-19 pacientu skaits Rīgā pieaudzis līdz 399.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1860 Covid-19 testi un 30 gadījumos tie izrādījušies pozitīvi, liecina SPKC dati. Līdz šim Latvijā konstatēti 712 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 34 697.

Patlaban stacionārā atrodas 37 pacienti. No šiem pacientiem 32 ir ar vidēju slimības gaitu, bet pieci - ar smagu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 64 pacients.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Savukārt vēl vienā gadījumā pataloganatomi atzinuši, ka Covid-19 pacients miris no sirds koronārās slimības un šajā gadījumā Covid-19 nav uzskatāms par nāves cēloni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.