Menu
 

Aizvadītajā diennaktī Rīgā konstatēti astoņi jauni Covid-19 gadījumi, Olainē viens

  • Autors:  LETA
Saslimstība novados uz 100 000 iedzīvotāju. Ilustrācija - SPKC Saslimstība novados uz 100 000 iedzīvotāju. Ilustrācija - SPKC

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 inficēto skaits Rīgā ir pieaudzis par astoņiem cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Savukārt Valmierā inficēto skaits pieaudzis par diviem, bet Olaines novadā par vienu.

Līdz šim Covid-19 kopumā konstatēts 66 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Patlaban Latvijā uz 100 000 iedzīvotājiem ir 38,5 saslimušie.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 787 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19 un 12 gadījumos tie bijuši pozitīvi. 

Līdz šim Latvijā konstatēti 739 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 36 668.

Patlaban stacionārā atrodas 45 pacienti, tai skaitā 40 pacienti ar vidēju, bet pieci pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 64 pacienti.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku, kurš miris ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Ministru kabinets ir pagarinājis Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.