Menu
 

Divi karantīnā esoša Ulbrokas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji iepriekš pametuši savu dzīvesvietu

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Valsts policija konstatējusi, ka divi karantīnā esoša Ulbrokas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji pametuši savu dzīvesvietu, tāpēc tagad pārkāpums būs jāvērtē Veselības inspekcijai.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apstiprināja, ka Salaspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā bija reģistrēts gadījums saistībā ar to, ka divas personas, kurām jāievēro karantīna, bija pametušas dzīvesvietu.

Par personu neatrašanos dzīvesvietā policijā informācija saņemta 8.aprīlī. Policisti noskaidroja viņu atrašanās vietu un nogādāja viņas dzīvesvietā. Policijā sākta administratīvā lietvedība par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu un materiāli nosūtīti Veselības inspekcijai.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā vienam no daudzdzīvokļu namiem Ulbrokā, Stopiņu novadā, noteikta karantīna, jo diviem ēkas iedzīvotājiem atklāts Covid-19. Abi Covid-19 slimnieki nogādāti Latvijas Infektoloģijas centrā, bet karantīna līdz 20.aprīlim bija noteikta 48 ēkas iedzīvotājiem, kuri identificēti kā kontaktpersonas. 

Atsevišķas nama dzīvojamās platības tiek izīrētas, bet daļa ir piešķirtas arī personām ar trūcīgā un maznodrošinātā statusu. Namu kopš aprīļa sākuma apsargāja policija, lai nodrošinātu, ka visi nama iemītnieki ievēro karantīnu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu fiziskajām personām paredz naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām – no 140 līdz 5000 eiro.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.