Menu
 

Salaspils mēbeļu uzņēmumā 18 darbiniekiem konstatēts Covid-19 Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - dizozols.lv Foto - dizozols.lv

Salaspils mēbeļu uzņēmumā SIA "Dižozols plus" 18 darbiniekiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Patlaban notiek sadarbība ar uzņēmuma pārstāvjiem ar mērķi noteikt turpmāko epidemioloģisko rīcību. Tomēr SPKC jau ir sniedzis epidemioloģiskās rekomendācijas, savukārt uzņēmuma vadība izvērtē iespēju turpināt ražošanu.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs informēja, ka šajā uzņēmumā ražošana ir izplesta vairāku cehu mērogā, bet uzliesmojums noticis tikai vienā no uzņēmuma cehiem jeb korpusiem. "Runa ir par atsevišķu uzņēmuma daļu," komentēja Perevoščikovs.

Arāja skaidroja, ka 27.aprīlī uzņēmumā notika intensīva epidemioloģiskā izmeklēšana, kā rezultātā tika atklāta vairāku darbinieku inficēšanās ar Covid-19.

Klāstot par sasirgušajiem, centra pārstāve norādīja, ka divi no viņiem ir ģimenes locekļi, tomēr nevienu no 18 darbiniekiem nebija nepieciešams ievietot slimnīcā. 

Ņemot vērā to, ka dažiem no Covid-19 pozitīviem darbiniekiem nebija izteiktu saslimšanas simptomu, SPKC arī apsver iespēju veikt plaša mēroga testēšanu uzņēmumā strādājošajiem.

SPKC epidemiologs, komentējot šī uzliesmojuma ietekmi uz kopējā fona, argumentēja, ka, analizējot statistikas datus par saslimušajiem, ir jāievēro zināma piesardzība. Lai gan vakar tika konstatēti kopumā 18 sasirgušie, 16 no tiem ir saistīti ar šo gadījumu, kas varētu novest pie nekorektiem secinājumiem par kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, ja tie tiktu veikti, nezinot par šo uzliesmojumu.

Vienlaikus Perevoščikovs apstiprināja, ka kopējā tendence joprojām ir, ka izmeklējumu skaits pieaug, kamēr jaunatklāto inficēto skaits sarūk.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 3250 Covid-19 testi, no kuriem 13 izrādījušies pozitīvi. Līdz šim Latvijā kopumā veikti 54 811 Covid-19 izmeklējumi un 849 no tiem ir bijuši pozitīvi.

Savukārt no visiem 849 saslimšanas gadījumiem 348 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 15 - miruši. Vēl otrdien SPKC vēstīja par 267 cilvēkiem, kas izveseļojušies no Covid-19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.