Menu
 

Inficēšanās ar Covid-19 mēbeļu ražotnē "Dižozols plus" Salaspilī, iespējams, notikusi savstarpēja kontakta dēļ uzņēmuma ēdnīcā

  • Autors:  LETA
Foto - dizozols.lv Foto - dizozols.lv

18 darbinieku inficēšanās ar Covid-19 mēbeļu ražotnē "Dižozols plus", iespējams, notikusi savstarpēja kontakta dēļ uzņēmuma ēdnīcā, ceturtdienas preses konferencē norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Šobrīd šķiet, ka inficēšanās varēja notikt nevis konkrēti pa šiem [ražotnes] cehiem, bet gan kopējās telpās, proti, ēdnīcā," vēstīja ministre.

Zināms, ka Covid-19 testi darbiniekiem veikti par uzņēmuma līdzekļiem, savukārt jautājums par to, vai šie līdzekļi tiks kompensēti joprojām tiek risināts. "Par to, vai ir jāapmaksā tas ieguldījums, es šobrīd atturētos atbildēt," piebilda Viņķele.

Viņa skaidroja, ka jautājums par uzņēmuma testēšanai atvēlēto līdzekļu segšanu tiks vērtēts, vienlaikus ņemot vērā, ka gan uzņēmuma vadībai, gan darbiniekiem bija zināms par ieviestajiem drošības pasākumiem, kuru ievērošana varēja potenciāli novērst darbinieku inficēšanos.

Tomēr uzņēmumam patlaban ir sniegtas Slimību kontroles un profilakses centra rekomendācijas, kā arī ieteikumi par to, kā turpināt ražošanu. Vienlaikus ministre piebilda, ka uzņēmumam tiks piedāvāta darbinieku testēšana par valsts līdzekļiem.

Raugoties uz situāciju kopumā, Viņķele mudināja apzināties, ka turpmāk, pie šādu uzliesmojumu parādīšanās, prioritāri būtu jādomā par to iespējami agrīnāku atklāšanu un, atrodot inficēšanās avotu, jāveic izolācijas pasākumi, un tad jāorganizē darbs tā, lai maksimāli mazinātu darbinieku savstarpējo kontaktu.

Jau ziņots, ka Salaspils mēbeļu uzņēmums SIA "Dižozols plus" pēc dezinfekcijas vienā no ražošanas blokiem strādājošajiem konstatētās saslimšanas ar Covid-19 dēļ turpina darbu, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma līdzīpašnieks, valdes loceklis Ģirts Plakans.

Plakans teica, ka strādājušie izretināti nolūkā nodrošināt atbilstošu distanci. Tas bija īstenojams, ņemot vērā, ka trešdaļa – apmēram 50 no 150 darbiniekiem – atrodas karantīnā.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs informēja, ka šajā uzņēmumā ražošana ir izplesta vairāku cehu mērogā, bet uzliesmojums noticis tikai vienā no uzņēmuma cehiem jeb korpusiem. "Runa ir par atsevišķu uzņēmuma daļu," komentēja Perevoščikovs.

SPKC skaidroja, ka 27.aprīlī uzņēmumā notika intensīva epidemioloģiskā izmeklēšana, kā rezultātā tika atklāta vairāku darbinieku inficēšanās ar Covid-19. Klāstot par sasirgušajiem, SPKC norādīja, ka divi no viņiem ir ģimenes locekļi, tomēr nevienu no 18 darbiniekiem nebija nepieciešams ievietot slimnīcā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.