Menu
 

Saeimas vairākums nepiekrīt noteikt, ka mediķu saslimšana ar Covid-19 uzskatāma par nelaimes gadījumu darbā

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien noraidīja opozīcijas priekšlikumu, kas paredz noteikt, ka medicīnas darbinieku saslimšana ar Covid-10 būtu uzskatāma par nelaimes gadījumu darbā.

Opozīcijas parlamentārieši bija iesnieguši priekšlikumus likumam "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību", rosinot tajā noteikt - ja medicīnas darbiniekam saslimšana ar Covid-19 notikusi darba pienākumu pildīšanas dēļ, tā uzskatāma par nelaimes gadījumu darbā vai arodsaslimšanu, un darbiniekam ir tiesības uz apdrošināšanas atlīdzību.

Politiķe Linda Liepiņa skaidroja, ka šis priekšlikums ir nācis no mediķu arodorganizācijām, kuras lūdz politiķus būt saprotošiem un priekšlikumu atbalstīt. "Es neredzu nevienu racionālu iemeslu, kāpēc to neatbalstīt," teica deputāte.

Parlamentāriete Ļubova Švecova (S) arī akcentēja, ka mediķu prasība ir pamatota un loģiska. "Ņemot vērā, ka valdošā politiskā elite bija apdalījusi mediķus atalgojuma ziņā, vienlaikus dodot naudu partiju finansējumam, šī prasība ir elementāra drošības sajūta nodrošināšana mediķiem," pauda politiķe.

Deputāts Viktors Valainis (ZZS) pauda, ka, ja valsts nevar nodrošināt aizsardzību mediķiem un piedāvā "apšaubāmus aizsardzības līdzekļus", tad saslimšanu ar Covid-19 nevar uzskatīt ne par ko vairāk kā nelaimes gadījumu.

"Ja mēs nevaram nodrošināt ar pienācīgiem aizsarglīdzekļiem, tad ir jānodrošina ar pienācīgām garantijām. Nevajadzētu uztraukties par budžeta izpildi, jo ietekme uz budžetu ir gaužām niecīga," pauda Valainis.

Savukārt deputāts Aldis Gobzems akcentēja, ka mediķiem jābūt uzstājīgākiem, valdībai un koalīcijai pieprasot pildīt solījumus par pienācīgu atalgojumu un drošību Covid-19 krīzes laikā.

Minēto priekšlikumu Saeimas deputātu vairākums noraidīja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.