Menu
 

Universitāšu slimnīcas nav saņēmušas sūdzības no darbiniekiem par individuālo aizsardzības līdzekļu kvalitāti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca nav saņēmuši sūdzības no darbiniekiem par izsniegto individuālo aizsardzības līdzekļu kvalitāti, pavēstīja slimnīcu pārstāvji.

Pēc Stradiņa slimnīcas pārstāves Janitas Veinbergas paustā, šobrīd nav nevienas oficiāli iesniegtas sūdzības par izsniegto individuālo aizsardzības līdzekļu kvalitāti. Ja no personāla puses ir justa un fiksēta kāda neapmierinātība, tas vairāk ir par radītajām neērtībām, skaidro Veinberga, norādot, ka "tie ir vairāk emocionāli, ne praktiski iebildumi".

Arī Bērnu slimnīcas pārstāve Una Grenevica ziņo par līdzīgu situāciju ārstniecības iestādē, kas līdz šim nav saskārusies ar kādām nepilnībām Nacionālā veselības dienesta izsniegto individuālo aizsardzības līdzekļu, tostarp sejas aizsargmasku kvalitātē. "Šie individuālie aizsardzības līdzekļi, ir ļoti nozīmīgi slimnīcas darba nodrošināšanā, un bijis būtisks atspaids rezervju nodrošināšanā," uzsver slimnīcas pārstāve.

Tāpat arī Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece, ziņojot par situāciju ārstniecības iestādē, norāda, ka šie individuālie aizsardzības līdzekļi ir būtiski slimnīcas funkcionēšanai un tiek plaši izmantoti, kā arī izdalīti personālam. Tomēr sūdzības par to kvalitāti patlaban nav saņemtas, vēstī Namniece. Vienīgais, kas sagādājot izaicinājumu, ir šo līdzekļu pieejamība, jo esošajā situācijā slimnīcai ir grūtāk nodrošināt pienācīgas respiratoru rezerves.

Līdzīgu viedokli šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pauda arī Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēnijs Kalējs, kurš neesot saņēmis reģionālo slimnīcu kolēģu sūdzības. Viņš komentēja, ka ikdienas darbā ārsti saplēš desmitiem cimdu pāru, taču tas nenorādot, ka to kvalitāte būtu slikta.

Kā ziņots, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdien paziņoja, ka ir vairāki signāli, ka kāda daļa no iepriekš piegādātajām medicīniskajām aizsargmaskām, iespējams, neatbilst solītajai kvalitātei, tāpēc tiek lūgts saglabāt preču iepakojumus un atgriezt tās Nacionālajam veselības dienestam, lai varētu celt pretenzijas pret piegādātāju.

Tomēr vienlaikus politiķe mudināja apzināties pašreizējo situāciju, norādot, ka "tā izvēle ir nevis starp perfekti noformētu, brīnišķīgu, 100% uzticamu un sertificētu masku un nedrošām maskām, bet starp maskām, kuras principā var nopirkt, un nekādām maskām".

Pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes ministre žurnālistiem sacīja, ka, ja saglabāsies kritiskā situācija ar individuālo aizsardzības līdzekļu pieejamību mediķiem, pāris nedēļu laikā būs jālemj par veselības aprūpes pakalpojumu samazināšanu.

"Mēs šobrīd atrodamies ļoti nopietnā situācijā ar individuālo aizsarglīdzekļu pieejamību veselības aprūpes iestādēm. Krājumi ir kritiski zemi," sacīja ministre.

Īpaši tas attiecoties uz respiratoriem. Pēc pieejamiem datiem ārstniecības iestādēm respiratori ir nodrošināti ar pusotras dienas rezervi.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.