Menu
 

Šonedēļ noslēgts līgums par 10 800 respiratoru piegādi valsts iestādēm

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) šonedēļ noslēdzis līgumu par 10 800 respiratoru piegādi valsts iestādēm, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM). Uzņēmums "Tavol" piegādās respiratorus ar aizsardzības pakāpi "FFP3". Līguma summa ar pievienotās vērtības nodokli ir 75 794 eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Jēkabpilī reģistrētais un šūšanas nozarē strādājošais "Tavol" pieder Tatjanai Afanasjevai. 2018.gadā uzņēmums apgrozīja 435 796 eiro, bet tā peļņa bija 24 375 eiro. Informācija par 2019.gadu vēl nav pieejama.

AM preses pārstāvis Kaspars Galkins aģentūrai LETA teica, ka VAMOIC atbilstoši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sagatavotajam pieprasījumu sarakstam turpina aktīvu darbu pie pārējo individuālo aizsardzības līdzekļu iepirkumiem, lai atbilstoši valdības lēmumam nodrošinātu valsts iestādes ar trīs mēnešu krājumiem.

Līdz šim kopumā saņemti 415 dažāda satura piedāvājumi. Patlaban turpinās darbs pie medicīnisko vienreizlietojamo cimdu, kombinezonu, halātu, bahilu, ķirurģisko cepurīšu, aizsargbriļļu, dažāda tipa respiratoru un dezinfekcijas līdzekļu iegādēm, norādīja Galkins.

Valdība iepriekš nolēma, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām turpmāk veiks VAMOIC. Savukārt armija sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam. 

Publiski pieejamā AM informācija liecina, ka VAMOIC līdz šim noslēdzis līgumus vienreizlietojamo higiēnas masku un respiratoru piegādi, kā arī par respiratoru piegādi. Tāpat noslēgts līgums par vienreizlietojamo medicīnas masku piegādi. Līgumi noslēgti ar Latvijā un Singapūrā reģistrētiem uzņēmumiem. Tāpat VAMOIC ar vietējiem ražotājiem noslēdzis līgumus par kopumā 182 460 litru dezinfekcijas līdzekļu piegādi valsts iestādēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.