Menu
 

Latvijā atklāti vēl 16 ar Covid-19 saslimušie

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ir atklāti 16 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, tostarp 14 no tiem - slimības plaši skartajā sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

"Mārsnēnos" jau līdz 22.maijam bija atklāti 30 ar Covid-19 inficēti cilvēki, tajā skaitā gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki, tādējādi tagad inficēto skaits šajā iestādē pietuvojies pussimtam. Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu šajā Priekuļu novada sociālās aprūpes centrā.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1480 Covid-19 testi. Latvijā kopumā līdz šim ir veikti 97 846 izmeklējumi uz Covid-19, no kuriem pozitīvi bijuši 1046 testi jeb aptuveni 1,07% gadījumi no kopskaita.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti divi jauni pacienti ar Covid-19, savukārt trīs pacienti tikuši izrakstīti. Līdz ar to kopā stacionāros pašlaik ārstējas 24 pacienti, no kuriem 22 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet divi - ar smagu. No stacionāriem kopumā līdz šim izrakstīti 139 pacienti.

Pēc SPKC uz 22.maiju apkopotajiem datiem, no Covid-19 Latvijā līdz šim izveseļojušies apmēram 68% no fiksētajiem saslimušajiem jeb 712 pacienti.

Latvijā līdz šim mirušas 22 ar Covid-19 saslimušas personas jeb aptuveni 2,1% no atklātajiem inficētajiem.

Savukārt Valsts policija informē, ka aizvadītajā diennaktī veikusi 992 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un uzsākusi vienu administratīvo lietvedību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.