Menu
 

Noslēgts 3,8 miljonu eiro līgums ar "Saules aptieku" par masku piegādi valsts iestādēm

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) šonedēļ noslēdzis 3 821 160 eiro vērtu līgumu par ķirurģisko masku piegādi valsts iestādēm ar uzņēmumu "Saules aptieka", kas saistīts ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča ģimeni. Kā aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM), kopumā uzņēmums valsts iestādēm piegādās 7 816 000 divu tipu maskas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka farmācijas biznesā strādājošā "Saules aptieka" īpašnieks ir Belēviča dēls Artūrs Belēvičs, un uzņēmumā viena no valdes loceklēm ir bijušā politiķa dzīvesbiedre. Uzņēmums 2018.gadā apgrozīja 19 328 077 eiro, bet nopelnīja 1 114 649 eiro. Dati par 2019.gadu nav vēl pieejami.

Tāpat VAMOIC šonedēļ noslēdzis 363 201 eiro vērtu līgumu ar uzņēmumu "Brief" par medicīnisko vienreizlietojamo cimdu piegādi. Kopumā tiks piegādāti 408 092 cimdu pāri. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Mārupē reģistrētais uzņēmums pieder Ildzei Voitai. Pērn uzņēmums apgrozījis 137 648 eiro, bet nopelnījis 8985 eiro. Tāpat nu jau pie trešā VAMOIC organizētā Covid-19 iepirkuma ticis Jēkabpils uzņēmums "Tavol". Arī šajā iepirkumā uzņēmumam jāpiegādā respiratori. Līguma summa ir 31 224 eiro.

AM valsts sekretārs Jānis Garisons šonedēļ Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā norādīja, ka VAMOIC līdz jūnija sākumam plāno nodrošināt individuālo aizsardzības līdzekļu rezerves trīs mēnešiem valsts institūciju vajadzībām.

Valdība iepriekš nolēma, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām veiks VAMOIC. Savukārt armija sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam. Publiski pieejamā AM informācija liecina, ka VAMOIC jau iepriekš noslēdzis vairākus iepirkumu līgumus ar dažādiem Latvijā un Singapūrā reģistrētiem uzņēmumiem.

Saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija. Pagaidām to plānots nepagarināt, atsevišķi saglabājot dažādus ierobežojumus. Vienlaikus notiek diskusijas par iespējamu esošo ierobežojumu atvieglošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.