Menu
 

PVD: Būtu jāpārskata distances ievērošana restorānu ārtelpās

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanu Latvijā būtu jāpārskata distances ievērošana restorānu ārtelpās, trešdien RTAB rīkotajā vebinārā "Re:start Rīga" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.

Viņa sacīja, ka vajadzētu mīkstināt divu metru distanci ārtelpās, bet restorānu iekštelpās distance starp galdiem jāsaglabā. 

PVD pārstāve arī uzskata, ka būtu jāatceļ regulējums par pie viena galda sēdošo ēdināšanas iestādes apmeklētāju piederību vienai mājsaimniecībai. Marčenkova arī iepriekš paudusi, ka ēdināšanas nozarē ir jāpārskata rīkojumi krīzes laika regulējumā attiecībā uz klientu izvietojumu noteiktā kvadratūrā un piederību mājsaimniecībai. 

Vienlaikus Marčenkova atzina, ka ēdināšanas iestādēs tā dēvētos "zviedru galdus" patlaban nebūtu ieteicams piedāvāt. Viņa uzsvēra, ka katram restorāna viesim ir jāsaņem atsevišķa porcija ar atsevišķu galda piederumu komplektu.

Pēc PVD pārstāves paustā, ārkārtējā situācijā būtiski pieaudzis ēdienu piegādes pakalpojums. Viņa skaidroja, ka piegādes produktiem trūkst satura un alergēnu informācija."Patērētājiem ir jābūt šādai informācijai. Arī ēdienu piegādes pakalpojuma uzņēmumiem ir jāizvieto informācija ne tikai par ēdienu saturu, bet arī par alergēniem, lai neapdraudētu patērētāju," viņa atzina.

LETA jau ziņoja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.