Menu
 

Pagājušajā diennaktī atklāti seši Covid-19 inficēšanās gadījumi, mirušas divas personas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - NMPD Foto - NMPD

Pagājušajā diennaktī veikti 1810 Covid-19 testi, un atklāti seši inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles  centra apkopotā informācija. Mirušas divas ar vīrusu inficētās personas, kas bija vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem ar vairākām hroniskām saslimšanām.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA apstiprināja, ka abi mirušie ir saistīti ar iepriekš konstatēto uzliesmojumu sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" - viņi bijuši centra klienti.

No kopumā sešiem pagājušajā diennaktī atklātajiem inficēšanās gadījumiem trīs reģistrēti Jelgavā, divi - Garkalnes novadā, savukārt viens - Rīgā. Ar jaunu inficēto parādīšanos Jelgavā atkal reģistrēti aktīvi saslimšanas gadījumi. Tikmēr Garkalnes novadā, kur reģistrēti divi jaunatklātie inficētie, aktīvo inficēto skaits joprojām nepārsniedz piecus gadījumus. Rīgā aktīvo saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis līdz 66 inficētajiem.

Līdz šim Latvijā veikti 131 646 izmeklējumi, saslimušas 1104 personas un 875 izveseļojušās. Miruši 30 Covid-19 pacienti. 

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievietots viens jauns pacients ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas seši pacienti – pieci ar vidēji smagu un viens ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 171 pacients.

(papildināta ar 2.un 3.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.