Menu
 

Aptauja: Latvijā 33% iedzīvotāju atcēluši plānotos ceļojumus uz ārzemēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz ar ceļošanas ierobežojumiem, kas bija noteikti ārkārtējā situācijā, Latvijā 33% aptaujāto iedzīvotāju atcēluši plānotos ceļojumus uz ārzemēm, liecina pētījumu kompānijas "Norstat" un Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču tirgotāja "IKEA" aptauja.

Atbilstoši aptaujas datiem katrs piektais plāno pavadīt atvaļinājumu laukos vai vasarnīcā. Desmitā daļa gatavojas pavadīt atvaļinājumu Latvijā, bet 7% neceļos tāpēc, ka ir pasliktinājusies finansiālā situācija.

Aptaujā noskaidrots, ka respondenti, kuri plāno brīvdienās palikt Latvijā, pavadīs laiku savās vasaras mājās (21%) vai īrētos īpašumos (6%). Taču gandrīz puse no tiem, kam ir sava vasarnīca vai lauku māja, atzīst, ka apstākļi tur nav īsti piemēroti dzīvošanai.

Kā liecina aptauja dati, par dzīvošanai nepiemērotām vai daļēji piemērotām savas vasaras mājas uzskata 46% aptaujas dalībnieku. Visvairāk raižu sagādā dzīvojamās istabas, virtuves un terases - vietas, kur vasarā pavada visvairāk laika. Katrs otrais aptaujas dalībnieks plāno ķerties pie vasaras mājas remonta, un trešā daļa no aptaujātajiem ieguldīs remontā vairāk nekā 500 eiro.

Aptaujā noskaidrots, ka vislielākos ieguldījumus prasīs dārza uzlabošana, dažādi būvdarbi un āra vides uzlabošana, un dārgākie pirkumi būs āra mēbeles, lieli skapji un plaukti, kur glabāt mantas.

"Spriežot pēc aptaujas rezultātiem, cilvēki vēlas vispirms veikt remontu un sakārtot vidi. No mēbelēm vairums vispirms vēlētos iegādāties āra mēbeles (16%) vai skapjus un plauktus (13%). Katrs desmitais plāno iegādāties arī apgaismojuma risinājumus un interjera priekšmetus," sacīja "IKEA Latvija" Interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

Aptauju 2020.gada aprīlī un maijā veica "Norstat". Aptauja tika veikta tiešsaistē, un tajā piedalījās 500 Latvijas iedzīvotāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.