Menu
 

Dumpis aicina Jāņu svinētājus izmantot lietotni "Apturi Covid"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jāņu svinētājiem būtu jālejuplādē mobilā lietotne "Apturi Covid", šādu vēstījumu videouzrunā sociālajā tīklā "Facebook" paudis Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Dumpis norāda, ka Latvijā ar Covid-19 visvairāk slimo cilvēki vecumā no 20 līdz 40 gadiem. Tie ir jauni cilvēki, kuriem patīk satikties un kuri noteikti arī dosies kopā svinēt Jāņus, norāda infektologs.

Dumpis uzsver, ka šajā situācijā ir ārkārtīgi svarīgi, lai katrs Jāņu svinētājs lejuplādētu savā telefonā "Apturi Covid". Mobilā lietotne izstrādāta, pamatojoties uz stingru zinātnisku pamatojumu un palīdzēs ierobežot Covid-19 izplatību, skaidro infektologs.

Kā ziņots, līdz piektdienai, 19.jūnijam, mobilo lietotni "Apturi Covid" bija lejupielādējuši vairāk nekā 70 000 iedzīvotāju jeb nepilni 4% no iedzīvotāju kopskaita, aģentūrai LETA pastāstīja lietotnes "Apturi Covid" komunikācijas vadītāja Elīna Lidere.

Mobilo lietotni "Apturi Covid" brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.