Menu
 

Piektdien Latvijā reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, viens no tiem Babītes novadā

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikts 1751 Covid-19 tests un reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais kontaktējies ar kādu ārzemnieku, viens saslimušais bijis cita inficētā kontaktpersona, bet par diviem jaunajiem saslimšanas gadījumiem informācija vēl tiekot precizēta.

Līdz šim valstī veikti 179 636 Covid-19 izmeklējumi, un saslimšana konstatēta 1189 personām. Atveseļojušies ir 86% jeb 1022 cilvēki no tiem, kuriem tika konstatēts Covid-19.

Latvijā mirusi 31 ar Covid-19 inficēta persona jeb 2,6% no reģistrētajiem inficētajiem.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka aizvadītās diennakts laikā stacionēts viens jauns pacients ar Covid-19, bet izrakstīto nav bijis, līdz ar to patlaban stacionāros ārstējas trīs pacienti, kuriem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopā no stacionāriem izrakstīti 187 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem inficētajiem trīs dzīvo Rīgā, bet viens - Babītes novadā. Līdz ar to Rīgā ar Covid-19 slimo iedzīvotāju skaits ir pieaudzis līdz 79, bet Babītes novadā nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

Divi no inficētajiem ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet pa vienam ir vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem.

Pēc Covid-19 uzliesmojuma pagājušajā nedēļā šonedēļ Latvijā vērojama mazāka slimības izplatība. Pirmdien, 6.jūlijā, un otrdien, 7.jūlijā, tika reģistrēts pa septiņiem jauniem gadījumiem, trešdien - 13, ceturtdien - 11, bet piektdien - astoņi. Pēc tam jaunatklāto slimības gadījumu skaits saruka: sestdien netika reģistrēta neviena jauna saslimšana, svētdien - viena, pirmdien - atkal neviena, otrdien - četras, trešdien - viena, bet ceturtdien - sešas.

Pēdējos mēnešos Latvija arvien tika atvieglojusi Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, taču pagājušajā nedēļā slimības uzliesmojumu dēļ valdība pirmo reizi lēma par nelielu ierobežojumu atjaunošanu sabiedriskajā ēdināšanā jeb "skrūvju maigu pievilkšanu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.