Menu
 

Rīgā izveseļojušies vēl pieci Covid-19 pacienti, bet inficēšanās vairs nav reģistrēta Stopiņu un Valkas novadā

  • Autors:  LETA
Pašlaik aktīvo Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits Latvijas novados. Infografika: LETA Pašlaik aktīvo Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits Latvijas novados. Infografika: LETA

Aizvadītajā diennaktī Rīgā reģistrēta piecu Covid-19 pacientu izveseļošanās, atlabuši arī visi līdz šim inficētie Stopiņu un Valkas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz ar vairāku pacientu izveseļošanos Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits Rīgā nokrities līdz 83 inficētajiem. Stopiņu un Valkas novadā inficēto skaits iepriekš robežojās no viena līdz pieciem gadījumiem.

Vienīgais pagājušajā diennaktī konstatētais Covid-19 saslimšanas gadījums reģistrēts Rīgā – inficētais ir vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem. Aktīvi Covid-19 saslimšanas gadījumi patlaban ir reģistrēti 24 Latvijas pašvaldībās: Gulbenes, Priekuļu, Babītes, Burtnieku, Garkalnes, Līvānu, Jelgavas, Ķekavas, Kocēnu, Ogres, Olaines, Madonas, Mārupes, Salaspils, Siguldas, Talsu, un Viļakas novadā, kā arī Rīgā, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā un Rēzeknē.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts viens jauns Covid-19 gadījums, bet nedēļas laikā vēl septiņi Covid-19 slimnieki izveseļojušies, liecina jaunākā SPKC apkopotā statistika. SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA atklāja, ka jaunais gadījums ir saistīts ar inficēšanos sarkanā saraksta valstī.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 1574 Covid-19 testi, bet līdz šim kopumā – 193 445 izmeklējumi. Saskaņā ar 21.jūlija datiem no Covid-19 bija izveseļojušies 1045 sasirgušie, bet saskaņā ar 28.jūlijā publicētajiem datiem izveseļojušos cilvēku skaits sasniedzis 1052.

Līdz šim no stacionāra izrakstīti 190 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kuri izveseļojušies, gan tie, kuri miruši. Kopš Covid-19 uzliesmojuma Latvijā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību kopumā sasirgušas 1220 personas, no kurām 1052 izveseļojušās, bet 31 mirusi, liecina SPKC dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.