Menu
 

Otrdien Latvijā reģistrēti astoņi jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, vīruss atgriezies Sējas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 2212 Covid-19 testi un reģistrēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka pieci saslimušie atbraukuši no ārvalstīm (Lielbritānija, Baltkrievija, Serbija, Nīderlande), ar trim personām uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju, un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

No pagājušajā diennaktī konstatētajiem kopumā astoņiem inficēšanās gadījumiem trīs reģistrēti Rīgā, savukārt pa vienam gadījumam - Liepājā un Ogres novadā. Covid-19 atgriežoties Jēkabpilī un Sējas novadā, abās pašvaldībās inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu, vēsta aģentūra LETA.

Kopumā ar Covid-19 inficētie pašlaik reģistrēti 28 Latvijas pašvaldībās - Gulbenes, Salaspils, Ogres, Ādažu, Babītes, Garkalnes, Ikšķiles, Jelgavas, Kocēnu, Kokneses, Ķekavas, Līvānu, Mārupes, Olaines, Siguldas, Skrīveru, Sējas, Talsu, Tukuma un Viļakas novados, kā arī Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē un Valmierā.

Visaugstākais pacientu skaits joprojām novērojams galvaspilsētā, kur zināms par 79 inficētajiem, liecina LETA dati. Otrais augstākais Covid-19 inficēto skaits ir Gulbenes novadā, kur inficēšanās ir apstiprināta kopumā 16 iedzīvotājiem. Tikmēr Salaspils un Ogres novados katrā reģistrēti septiņi Covid-19 pacienti. Pārējās pašvaldībās inficēto skaits nepārsniedz piecus, tādējādi konkrēts sasirgušo skaits netiek atklāts.

Kopumā līdz šim Latvijā veikti 206 080 izmeklējumi, saslimušas 1257 personas un 1070 izveseļojušās. Miruši 32 Covid-19 pacienti.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā jauni pacienti ar Covid-19 slimnīcās nav ievietoti. Stacionāros šobrīd ārstējas seši pacienti, visi – ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 191 pacients.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.