Menu
 

Covid-19 izplatības dēļ Ķekavas velobraucienā tiek atcelta Sporta distance

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saistībā ar konstatēto Covid-19 izplatību profesionālo šosejas riteņbraucēju vidū no Murjāņu sporta ģimnāzijas un ņemot vērā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas un Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumus, pieņemts lēmums atcelt Sporta distanci sestdien gaidāmajā Ķekavas velobraucienā. Pārējās trīs distances notiek bez izmaiņām un  plānotajos laikos, informēja Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra.

Pasākums tiek rīkots, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un pulcēšanās ierobežojumus. Organizatori aicina ikvienu – gan sportistus, gan līdzjutējus – pirms doties uz publisko pasākumu, būt atbildīgiem un izvērtēt savu veselības stāvokli, kā arī  ievērot aktuālos Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipus un piesardzības pasākumus.

Jau ziņots, ka Ķekavas velobrauciena dalībniekiem atkarībā no vecuma un sportiskās sagatavotības 8. augustā  ir iespēja piedalīties kādā no trim disciplīnām. Ikviens aktīvā dzīvesveida piekritējs aicināts piedalīties vispopulārākajā no distancēm – 45 km garajā "Putnu fabrikas ""Ķekava" tautas distancē "Stiprie stilbiņi", līdzīgi kā sporta distancē, mērojot ceļu no Ķekavas uz Daugmali un Baldoni, finišējot Ķekavā.  Ātrākie trīs dalībnieki sieviešu un vīriešu grupā saņems velobrauciena atbalstītāju sarūpētās dāvanas.

Savukārt aktīvā brīvā laika pavadīšanas cienītājiem, jo īpaši sportiskajām ģimenēm tiks piedāvāta īpašā "Ķekavas avots" ģimenes distance", kurā ikviens aktīvā dzīvesveida piekritējs varēs izbaudīt velopiedzīvojumu 7 km garumā pa Ķekavu, piedalīties loterijā un saņemt balvas. Tāpat kā pērn arī šogad Ķekavas velobraucienā būs padomāts arī par pašiem mazākajiem, kas varēs startēt "Herkuless bērnu distancē" un saņemt balviņas.

 Paralēli riteņbraukšanas sacensībām visas dienas garumā bez maksas notiks dažādas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan mazajiem apmeklētājiem. Bērnus iepriecinās grandiozā putu ballīte, radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas, Veloruļļu cīņas kā arī sportiskās aktivitātes "Stiprais cālis", savukārt enerģiju varēs uzņemt degustējot garšīgo AS "Putnu fabrika ""Ķekava" produkciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.