Menu
 

Otrdien Latvijā konstatēti 18 jauni Covid-19 gadījumi, vismaz trīs – Saulkrastu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 2290 Covid-19 testi un reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Divi saslimušie atgriezušies no ārzemēm, savukārt pārējie 16 gadījumi ir saistīti ar dažādām kontaktpersonām, tostarp divos gadījumos inficētie kontaktējušies ar ārzemniekiem. Līdz ar to šobrīd ir noskaidroti visu saslimušo inficēšanās avoti, trešdien pēcpusdienā apliecināja SPKC. Centrā arī apstiprināja, ka jaunie inficēšanās gadījumi nav saistīti ar uzliesmojumiem vai Aglonas svētkiem.

Saulkrastu novadā ir vismaz trīs jauni inficēšanās gadījumi, bet kopējais ar Covid-19 saslimušo cilvēku skaits joprojām nepārsniedz piecu gadījumu robežu, tādēļ precīzs saslimušo skaits netiek atklāts, vēsta aģentūra LETA. Divi saslimšanas gadījumi reģistrēti Jūrmalā, kur inficēto skaits pieaudzis līdz astoņiem, bet viens Ogres novadā, kur tagad dzīvo desmit ar Covid-19 saslimuši cilvēki.

Kopumā līdz šim Latvijā veikti 242 823 izmeklējumi, saslimušas 1360 personas un 1135 izveseļojušās. Miruši 33 Covid-19 pacienti.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā jauns pacienti ar Covid-19 slimnīcā nav ievietoti. Stacionāros šobrīd ārstējas trīs pacienti, visi – ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 204 pacienti.

(papildināta ar 3.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.