Menu
 

Turpmāk pašizolācija būs jāievēro arī pēc atgriešanās no Slovēnijas, Itālijas un Slovākijas

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - SPKC Ilustrācija - SPKC

Turpmāk obligāta divu nedēļu pašizolācija būs jāievēro arī personām, kuras Latvijā atgriežas no Slovēnijas, Itālijas un Slovākijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītā informācija.

Izmaiņas stāsies spēkā no rītdienas, 29.augusta. Pašizolācija ir jāievēro arī tad, ja konkrētajā valstī ir būts tikai caurbraucot, piemēram, valsts lidostā.

Saslimstība ar Covid-19 Eiropā turpina pieaugt, tāpēc turpmāk 14 dienu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 26 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 28 valstīm.

Minēto 26 ES vai EEZ valstu vidū ir Slovēnija, Itālija, Slovākija, Luksemburga, Lihtenšteina, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra, kā arī Dānija, Lielbritānija, Īrija un Grieķija.

Latvijā joprojām ir zemākais Covid-19 saslimstības rādītājs starp ES un EEZ valstīm, kur reģistrēti Covid-19 pacienti. Savukārt Lietuvā un Igaunijā Covid-19 saslimstība turpina pieaugt - sasniedzot 15,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem Lietuvā un 11,4 gadījumus Igaunijā.

Pašizolācija ir jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.