Menu
 

No ārvalstīm ieceļojušajiem samazina pašizolācijas termiņu līdz desmit dienām

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no ārzemēm ieceļojušajiem samazināt pašizolācijas termiņu no 14 uz desmit dienām, vienlaikus gan nosakot dažus izņēmumus.

Ministri šodien skatīja grozījums noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Valdības sēdē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) informēja – ja cilvēks bijis ceļojumā ārpus Latvijas, tad viņam, atgriežoties Latvijā, būtu jāievēro desmit dienu pašizolācija, nevis 14 dienu pašizolācija.

Vienlaikus 14 dienu pašizolācijas prasība joprojām attieksies uz tām personām, kuras ir kontaktējušās ar Covid-19 inficēto. Tāpat 14 dienu pašizolācijas prasība vispārējā gadījumā arī turpmāk attieksies uz personām, kuras ir nodarbinātas ārstniecības iestādēs, sociālās aprūpes institūcijās un izglītības iestādēs un kuras ir tiešā kontaktā ar citiem cilvēkiem, piemēram, ārsti, kuri sniedz palīdzību pacientam, vai skolotāji, kuri strādā ar bērniem.

Vienlaikus arī šajā gadījumā tiek pieļauts izņēmums – šie cilvēki astotajā dienā pēc attiecīgās valsts pamešanas varēs veikt Covid-19 testu. Ja tests būs negatīvs, tad personas 11.dienā pēc attiecīgās valsts pamešanas varēs atgriezties darbā klātienē. Ja persona nevēlēsies testu veikt, tad pašizolācijas ilgums joprojām būs 14 dienas.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs valdību informēja par pētījumiem, kas liecina, ka ieceļotājiem no ārvalstīm var piemērot desmit dienu pašizolācijas prasību.

Valdība arī atbalstīja VM piedāvātos grozījumu noteikumos, kas paredz kārtību, kā jārīkojas mācību iestādei gadījumā, ja karantīnā jāsūta visa klase vai plašāks apmācāmo loks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.