Menu
 

Olaines 2.vidusskolā nav zināms par iespējamiem jauniem Covid-19 saslimšanas gadījumiem

  • Autors:  LETA
Foto: www.olaine2vsk.lv Foto: www.olaine2vsk.lv

Olaines 2.vidusskolas vadībai nav ziņu, ka saslimšana ar Covid-19 izglītības iestādē izplatītos, aģentūrai LETA pauda skolas direktore Ludmila Osipova.

Viņa atklāja, ka saslimušais darbinieks, kura dēļ mājas karantīna noteikta piecām klasēm, inficējies, jo bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku. Lai arī pirmdien Olaines novadā konstatēts vēl viens saslimšanas gadījums, skolas vadībai nav informācijas, ka saslimšana būtu saistīta ar iestādi. "Mums ir ļoti cieša sadarbība ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), bet šādas informācijas [par saslimšanas gadījumu skolā] man nav," apgalvoja Osipova. 

Vēl nedēļu attālinātās mācības būs jānodrošina aptuveni 120 skolēniem, tāpat karantīnā ir sasirgušais skolas darbinieks. Skolas direktore stāstīja, ka attālinātās mācības tiek nodrošinātas veiksmīgi, un iestādes vadība ir apzinājusi, vai pedagogiem un skolēniem ir nepieciešamais aprīkojums. Vienlaikus Osipova atzina, ka skolas pārstāvji nevēlas, lai attālinātais mācību process būtu nepieciešams ilgtermiņā.

Kā ziņots, konstatējot Covid-19 saslimšanu kādam Olaines 2.vidusskolas darbiniekam, mājas karantīnā atrodas piecas klases. Olaines 2.vidusskola turpina darbu, taču piecām klasēm, kuras bija kontaktējušas ar skolas darbinieku, ir jāievēro karantīna. Viņi nedrīkst apmeklēt skolu, interešu izglītības nodarbības.

Pašvaldībā apgalvoja, ka skola rīkojas saskaņā ar SPKC norādījumiem. Olaines novadā ir 14 ar Covid-19 inficētie.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.